Herkese merhaba ☺️ Doktorum sezeryan olacağımı söylediğinde üzerimden kaynar sular dökülmüştü. İlk doğumum normaldi ve çok pozitifti 🥰 ikinci gebeliğim malesef ilki gibi olmadı. 25mm olması gereken suyum 5 mm kadar düşmüş ve riskli görüp yatış önerdi. Biz de ertesi sabah gitmeyi tercih ettik evde bekleyen 14 aylık oğlum vardı geldik birlikte uyudum onunla öptüm kokladım miss 🥰 tabi heyecandan korkudan pek uyuyamasam da sabah oluverdi 🤦♀️ Kendi annem oğluma bakarken biz de hazırladığımız eşyalarımızı alıp kayınvalidem eşim ve ben yola çıktık. Tir tir titriyordum tabii sezeryandan korkuyordum çünkü🙈 Hastaneye yatışımız yapıldı ameliyat önlükleri hemşireler anestezi derken odama sedye geldiği anda nefes alamıyor gibi hissettim hislerimin en doruk noktasındaydım eşim ve kayınvalideme dua edin bol bol deyip el salladım vee ameliyathane.. Genel anestezi olacağım için hazırlık yapacaklarını söylediler sondam takıldı hiiiç hissetmedim korkmayın yeşil örtüler batikonlar derken hemşire az kaldı uyuyacaksın dedi doktorum geldi mi dedim doktorum bana gülümsedi bebeğim size ben allaha emanetim deyip uyudum.. Asıl doğumum şimdi başladı işte 😱 2 dakika içinde bebeğim doğmuş ☺️ Saat 2 de girdim 3 te de beni uyandırdılar hala sedyedeydim ağrı kesici yapmaları için yalvardım bıçak acısı beni mahvetti uyur uyanık o sızı sancı zor çok zor. Odama gelirken eşim bebeğimiz doğdu çok güzel dedi nerde getirdiler mi dedim evet dedi ahhh küçücük misss kıpkırmızı bir surat 🧿🧿🧿 o duygu muhteşemdi. Ağrı kesicilerim yapıldıktan sonra biraz doğruldum bebeğimi emzirmek için getirdiler kokladım sevdim 😍 saat 3 ten 8 e kadar yemek yemek için bekledim ilk yürüyüşüm de yemekten sonraydı ve aşırı zorlanmadım oturup kalkmak arasındaki saniyeleri atlatınca gerisi geliyor ☺️ 13.11.2020 47 cm 3 kilo doğdu miniğim 🧿🧿🧿 Tavsiyelerim ; KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE NORMAL DOĞUM 💖 Sezeryanı genel anestezi ile tecrübeledim uyanınca sancıların şiddeti en büyük dezavantajı diyebilirim. Spinalde uyuşuk olduğun için hissetmiyormuşsun. Bir de karnına bastırma sürecinde de bismillah diye bağırarak atlattım.. Gaz sancısı için kesinlikle lavma isteyin 4-5 litre su bol bol yürüyüş acısa da kıvrandırsa da yürüyün yürüdükçe iyi gelecek çünkü. Emzirirken sırt bel ağrılarıma çözüm bulamadım malesef . Hamd olsun rabbime ikimiz de sağsalim evdeyiz. Darısı tüm anne adaylarının başına. Allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏 Doğum kişiye özel bir süreç olduğu için doktorunuzu dinlemelisiniz sağlığınız herşeyden önemli. Sezeryan mecburken normal demek normal olmak varken sezeryanı seçmek olmamalı bence. Hayırlısı ne ise o olsun hakkınızda 🙏🙏 sorularınız olursa elimden geldiğince burdayım 🥰 Uzun oldu hakkınızı helal edin. Kendinize bebeğinize iyi bakın 🥰