Papatya0707 Burayabunları Umut olmak için yazıyorum. Ben rahim filmi çekilmiştim bundan bir sene önce şimdi 38 haftalık hamileyim. Rahim filminde her iki tüpümde kapalı çıkmıştı. Pco hastasıydım hormon problemlerim de vardı tabii..
Evleneli çok olmadan eşimle çocuk istedik çünkü pco olduğumu öğrenmiştik, ondan sonra araştırmalar yaptım pco için soğan kürüne başladım ama benim adetim düzenliydi sadece aşırı derece ağrılı geçiyordu, ondan sonra rahim filmi çekilmek istedim eşimle özel bir hastaneye gidip çektirdik doktor sonuç kağıdına bakıp ne diyeceğini düşünürken her şeyi anlayıp ağlamaya başlamıştım sonra odadan çıktık eşim bana çok destek oldu sen güçlü ol ki ben de güçlü olayım dedi o lafını hiç unutmadım doktor bize 6 ay 1 yıl süre verdi doğal yoldan hamile kalamazsam laparoskopi olacaktım. Sonrasında kendimi toparlama sürecim oldu bir ay, bir ayın sonunda araştırmalara başladım ovulasyon takibi ile yumurtlama dönemlerimi biliyordum ve o günleri değerlendiriyorduk eşimle, aktardan kendime aslan pençesi ve hayıt tohumu almıştım bunları karıştırıp günde bir bardak içiyordum her ay yumurtlama günüme kadar soğan suyu içiyordum. Aslan pençesi ve hayıt tohumu yumurtalıkları güçlendirip çatlatıyor, soğan suyu da enfeksiyon türü şeyleri söktürüyor. Bu söylediklerimi ve yumurtlama günü değerlendirmesini 2 ay kadar sürdürdük bu arada tiroit hormonu 4 ün üzerinde olmamalı gebelik için benim 3.90 idi dahiliye bölümüne gittim ilaç başlattı doktor gebelik isteğim için bir ay sonunda 2 ye düşmüştü değerim ilacı bıraktım Rahim filminden sonra enfeksiyon kapmıştım onun için de ilaç kullandım bütün bu dediklerimi yaptıktan sonra çok stres yaptığımı ve çok taktığımı farkedip bıraktım her şeyi o dönem çalışmaya başladım iş yerinde bir gün baş dönmesi bulantı yaşadım. Aşırı halsizdim grip oldum üstüne tine de gebelik testi yaptım ve sonuç negatifti. Zaten beklemediğim için üzülmedim. İki hafta olmuştu ve gribim geçmiyordu, eşimin baskısı ile sağlık ocağına gittim. Bademcik enfeksiyonu dedi ilaç yazdı o ara farkettim ki reglim de gecikmişti ebeye söyledim o da 2 günlük gecikmeyle idrar testinde çıkmaz ama yine de bi test yapalım dedi ilk yaptığım testten sonra 2 hafta geçmişti. İdrar örneğini ebeye verdim kalanını çöpe atmak için arkamı dönmemle ebe hamile olduğumu söyledi o an bacaklarımın titrediğini ağladığımı ve çok korktuğumu hatırlıyorum. Hem inanmamış hem de kaybetmekten inanılmaz korkmuştum hemen doktorun yanına gittik geri verdiği ilaçları iptal etti kadın Doğuma gitmem gerektiği söylendi kan aldılar sağlık ocağından çıktım ağlaya ağlaya eşimi aradım o da inanmadı başta tabi bana bir şey oldu sanmış ☺️ Ertesi gün kadın Doğuma gittiğimiz zaman kese oluşmuştu 4 hafta 4 günlüktü… şimdi 38+3 oldu bile… Asla umudunuzu yitirmeyin sabretmek ve şükretmekten de vazgeçmeyin ve stres.. çok etkiliyor elinizde değil biliyorum ama mümkün olduğunca uzak durun☺️💕🙏