Merhaba hapy mom ailem,, ailem.diorum çünkü bı aile gibi oldum burasiyla elimden geldigince okumaya çalışıyorum cvblama çalışıyorum doğum hikayeleri ne bayılıyorum darısı inşallah bana olur onuda yazmak 😊neyse yine bir konuma geceyim şimdiye kadar her postuna açıklayıcı oldunuz teşekkürler en başta🤍
Şimdi 26 hafta 1 günlük hamileyim 23 +5de 50 mg lik şeker testinde şekerim 165 çıkmıştı diğer gün 100 mg lik şeker yüklemesi yapıldı ondada ilk şekerim yüksek çıkmış sonrakiler yavaş yavaş dusmus normale ama doktorm yinede dikkatli olmam gerektiğini söyledi çünkü bebekde 700 Gr birazcık fazla haftasına göre ddi su fazlalaigin var ddi meyveyi şekeri azalt demişti bende azalttım 2 hafta sonra yine bekliyorum ddi ve 2 gün önce gittim bebek 993 Gr olmuş ama şükür sgalikli ddi suyun halen fazla ddi kilosuda haftasına göre fazla ddi ve normalde 25+5 dik ama ölçümlerde 27 haftalık çıktı haftası önde gidiyor ddi hamurisini şekeri pirinci makarnayı yemememi meyveyi günde 1 2 yemeni söyledi ,,,kiii ben meyveyi çok seviyorum aseriyordum sürekli yemeklere çok yüzüm yok yiyemiyorum ,, su fazlalaigin erken doğumu tetikledigini anlattı ve beni k.maras özel hastaneye riskli gebelikler uzmanı prof. deniz cemgil arikana gönderdi dün gittik oda doğruladı ddiklerini bebekde çok şükür sağlığında sorun bulunmadı ölçümleri çok güzel çıktı ama suyun fazla bebek biraz iri ve böyle giderse 4.5 kiloya yaklaşır veya geçer iri bebek olur ddi bu arada bu benim 2.gbeligim ilk gebeligimde 3350 Gr normal doğumla doğdu oğlum..sağlık sorunları olabileceğini analtti ve burdaki doktorum gibi yasakları verdi artı ekmeğinde sadece sabah yememi söyledi akşam 5 6 dan sora bişey yeme ddi çaydan şeker vs kesti diyet gibi anlattı herşeyi ,,erken doğum riskini su fazlaliginin artırdığını anlattı zaten benimde sürekli kasılmalarım oluyo yemek yiyince karnım davul gibi sisiyodu o su fazlaligindanmis alttan muayene istersen yapayım riskine bakalım ddi bende istemedim çünkü daha erken tetikler die korktum yok ddim TM ozaman ddi beni 5 hafta sora yani 31 haftalikken çağırdı tekrar görüşelim ddi tekrar bakalım suyu azaldiysa diyetini keseriz sadece dikkatli yersin ddi ve büyük ihtimal gittiğimde alttan bakicak risk için eğer burda istemezsen kendi doktoruna baktır ddi sancin kasilman artarsa ddi,,,unuttuğum bişey yoksa bu kadar anlatacağım zaten baya uzun bı paylaşım oldu inşallah yardımcı olanlar çıkar çünkü kafama ne olursa olsun takiliyo sonucda anneyiz 😔 çok uzun oldu ama tam anlatmasam sizlerde yardımcı olamazsınız şimdiden teşekkürler 🤍