Merhabaaa güzel annelerim 🥰 hamileliğim boyunca hep doğum hikayelerini okumayı çok sevmişimdir ve benim gibi sevenler için doğum hikayemi yazmak istedim. Doğum hikayeme geçmeden öncesinden de bahsetmek istiyorum.
2018 ocak ayında evlendim ben eşimin mesleğinden dolayı Şırnak a geldik ve burda yaşıyoruz. Kasım 2018 de hamile olduğumu öğrendim o zamanlar doktor yoktu burada ve haliyle doktora gidemeden düşük yaptım. Herkes normal dedi ve Ocak 2019 da yine hamile olduğumu öğrendim o sırada ara tatildeydik İstanbuldaydık. Doktora gittiğimde sağlıklı bi kese olmadığını söyledi doktor ve yine düşük yaptım. Sonra çocuk düşünmemiştim. Yazın tekrar İstanbula gittiğimizde doktora gidip araştırılmasını istedim ve kan pıhtılaşmam olduğunu öğrendim. Çok şükür tedavisi varmış filan diye içim rahatladı ve Şubat 2020 de hamileydim 🥰 Doktorum direk iğnelere başlattı beni her gün vuruluyodum ve Mayıs Haziran gibi iğne bulamaz oldum. Öyle çok korkmuştum ki…. Bebeğimi yine kaybedicem diye çok üzülüyodum. Zar zor Bi yerlerden bi kaç kutu bulabilmiştim ve sonra sorun çözüldü çok şükür 😊
Hamileliğimin son aylarında ailemin yanındaydım eşim Şırnaktaydı. Doğumuma yetişemicek gelemicek üzüntüsüyle de son günlerimi geçirdim.
Her neyse… Gelelim doğumumaa 🥰
40 haftam dolduğunda doktorum Cumaya kadar doğurdun doğurdun doğurmadın suniyle başlatcaz dedi ve beni bi korku sardı. Eşime söyledim 1 hafta içinde kesin olacağı için geldi yanıma.
2 gnde bir kontrole gitmeye başladım
Bi sonraki doktor kontrolümde nst de yine sancım yoktu. Ebe beni muayene etmek istedi. 1 cm açılmam vardı 40+2 de ve rahmime masajlar yaparak rahmimi uyardı ve pilates topu hareketleri önerdi.
Zaten 30.haftamdan beri istisnasız her gün 1 saate yakın yürüyüş yapan biriydim. O gün pilates topuyla hareketlere de başladım. 2 gün sonra yine nst de sancım çıkmadı ve doktordan sonra eşimde yürüyüşe gittik eve dönünce yine pilates topuna geçtim vee başlıyoruz….
Saat 6 gibi kasılmalarım başladı ama söylemedim kimseye çünkü bi kaç saat önce nst ye girdim ve hiç bi sancı çıkmamıştı yalancı sancı diye düşündüm. Düzenli geliyodu sancılarım 7 gibi eşime söyledim kasılmalarım var bi saattir diye. Oda doktora gidelim dedi ben yalancı sancıdır biraz yürüyüm bakalım duruma göre gideriz dedim ve parka çıktık yürüyüşe. Kasılmalarım 5 dakikada bir gelmeye başladı parkta eve dönmek istedim. O sırada çok ağır bi sancı geldi çömeldim yere resmen ağlıyorum. Eve döndük annemi arayıp haber verdik herkes çok telaşlı ama ben hala yalancı sancıdır acele etmeyin diyorum herkese. O kadar ihtimal vermiyorum doğum olacağına. 3 dakikada bir gelmeye başladı sancılarım her sancıda ağlıyorum ama sorsalar doğurmuyorum 😂 neyse doktora gidelim artık dedik ben önce sıcak bi duş aldım sonra doktora gittik eşim hastane çantamı aldı ben eşime “alma çantayı belki doğum değildir. Doğumda gelir alırız yakın zaten” diyorum. Bana kalsa ben daha tutcam içimde 😂😂 saat 9. 45 te doktora gittik muayene etti beni doktor 5-6 cm açılman var iyi dayanmışsın bu zamana kadar dedi hemen yatışım yapıldı odaya çıktım. Ebe geldi Damar yolu açıldı, sorular soruldu sonra Nst ye bağlandım. Lavman yapıldı derken saat oldu 11 buçuk. Doktor geldi ne zaman doğururum diye sordum sabaha karşı doğurmuş olursun dedi daha o kadar sancı mı çekcem diye ağlamaya başladım. Sonra ebe muayene etti 8-9 cm açılman var suyunu patlatalım dedi. Doktor sabaha karşı demişti dedim o bakmadı açılmana önceki muayenesine göre tahmin etti dedi ve 00.03 te suyumu patlattılar. Odaya aldılar Sonrasında gelen sancılar… Ah o sancılar…. Ben hayatımda öyle bi şey yaşamadım. Çözmeliyorum geçmiyo kalkıyorum geçmiyo. Ebe bana büyük tuvaletin geliyomuş gibi hissettiğinde beni çağır dedi daha ebe odadan çıkmadan geldiiii diye bağırdım hemen tekrar doğumhaneye aldılar. Doktoru çağırdılar baktı sağdan soldan rahim tutmuş bebeği güzel ıkınman lazım dedi. Tabii kolaydı diyesim gelmedi değil o an ama demedim 😂 😂
Sancımın en tepe noktasında ıkınmaya başladım ama istemsiz bi şekilde ıkınma çığlığa dönüyodu. Doğumhanenin kapısı açılmış eşim duymuş çığlığımı içeri daldı. Benden başka doğum yapan olmadığı için doktor izin verdi ama kapının orda durması şartıyla. Beni sakinleştiriyodu konuşmasıyla.. İyi ki girdi diyorum. İmkanınız varsa eşinizi yanınıza alamıyolarsa bile sesini duyabileceğiniz bi yere alsınlar.
Tabii ben o sıra ıkınmaya devam 😂 güçlü ıkınman lazım şimdi hiç bırakma dedi doktor ama yapamadım tabii 3 e bölündü son ıkınmalarım veee 00.46 bebeğim doğdu 🥰🥰 bi baktım bebek kucağımda, eşim yanımda 😊 o an tüm sancılarım gitti.. Öyle bi mutluluk kapladı ki içimi.. Her şeye değer bu his dedim.. Ebeler fotoğrafımzı çektiler. Bebeğin kordonunu kestiler. Eşimi dışarı, bebeği temizlemeye, beni de dikişe aldılar. Kestiniz mi diye sordum doktora dikerlerken. Kesmek zorunda kaldık. Yoksa yırtılcaktı dedi. Sanırım rahim bebeği sağdan soldan tuttuğu içindi.. Kaç dikişim var bilmiyorum ama dikerken sormuştum 4-5 tane atarız demişti doktor. Neyse dikişlerim bitti. Doğumhaneden çıktım bi baktım annem kardeşlerim kuzenlerim kapıda beni bekliyolar 🥰 normalde izin vermiyolardı ama sanırım gece doğurdum kimse yoktu diye izin verdiler. Çok mutlu olmuştum o an 🥰 Böyle geldii geçtiii.. Şu an 23 günlük oldu güzel kızım 🥰 Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin.. Buraya kadar sabredip okuduğunuz için de teşekkür ederim 😊