Merhaba arkadaşlar hepinize güzel günler diliyorum önce. Biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden. Ben 35+6 haftalık hamileyim ve tanısı henüz tam konulamamış olsa da epilepsi nöbeti geçirdim daha önce birkaç defa. Hamileliğim boyunca hiç geçirmedim ama en son nöbet geçirdiğim tarih son adet tarihimden ½ gün önce. Adet dönemimdeyken hastanede tedavi görüyordum zaten bu sebepten dolayı. Normal doğumu şimdiye kadar istediğim halde sona yaklaştıkça ya nöbet geçirirsem bir şey olursa doğum sırasında diye çok korkmaya başladım ve geçen hafta kontrolümde doktorumla konuştum. Doktor daha önce bir kaç epilepsili hastası olduğunu ve doğum sırasında nöbet geçirildiğinde bebeğin doğum kanalında oksijensiz kaldığını söyledi. Doğumdan önce hamilelik döneminde geçirenleri de riske atmadan sezaryene almışlar bu yüzden. Ben çok şükür hamileyken geçirmedim zaten nöbet önleyici ilacı bıraktırmadılar ne olur ne olmaz diye. Doktorum dedi ki normal doğum istersen deneriz ama sancılardan dolayı kalp atışlarının yükselmesi, sıcak basması vs nöbetlerini tetikleme ihtimali var ve ıkınamazsan bunlar olurken doğum ilerlemez, nöbet geçirirsen o esnada bilincin kaybolduğunda ıkınamazsın bebek oksijensiz kalır dedi. İstersen sezaryen yapalım hiç riske girmeyelim dedi.(Bu arada normal şartlarda hep normal doğum yanlışıydı doktorum da benim gibi) Daha sonra nöroloji doktorumla da konuştum o da nöbetleri doğum şeklinin tetiklediğine dair bi bulgu yok ama nasıl rahat edeceksen doktorunla ne karar aldıysan onu yapabilirsin ancak nöbet önleyici ilaçlarını doğumdan önce ve sonra kesinlikle almalısın dedi. Eşim net olarak bi şey yoksa denemek istersen normal doğumu dene sen bilirsin diyor ama ben bebeği riske atmaktan korkuyorum sonuçta nöbet geçirmezsem kaybedeceğim bir şey yok ama nöbet geçirirsem Allah korusun bebeğim zarar görür. Siz ne düşünüyorsunuz yani başkalarının dediği gibi ihtimal olduğu için ben mi abartıyorum yoksa bunun %10 ihtimal olması bile çok kötü bir olasılık değil mi?
hakkınızı helal edin biraz uzun oldu.