Kızlar selam. Bebeğim 3 buçuk aylık oldu ve ben doğum hikayemi yeni yazabiliyorum. Ve yazmayı o kadar sabırsızlıkla beklememe rağmen. Özel bir hastanede doğum yaptım.(Bursa Esentepe-Onur Özdenoğlu). Zorunlu sezaryen oldum. Yani şöyle ki bende şeker vardı ve doğuma yakın hep yüksek çıkıyordu. Aynı zamanda 32. Haftada kolestaz olduğumu öğrendim yoğun bir kaşıntı sayesinde. Ve bununla birlikte 37+0 da doğum yapacağım kesinleşti. Doktorum 37+0 olduğunda sabah 7 de hastaneye giriş yapmamı söyledi. O güne kadar hiç alttan muayene olmamıştım 🙈 Hastaneye girişim oldu. Odaya alındım. Ama ben hala normal mi sezaryen mi olacağımı bilmiyorum 🤷♀️ Doktorum açıklık muayenesi yaptı ve hiç açıklığım yoktu ama çatım normal doğuma müsaitti. Doktorumla bunu önceden tabiki konuşmuştuk. Eğer açıklığın yoksa bence sezaryen seç çünkü suni sancı denesek bile yüzde 80 sezaryenle sonuçlanacak ve o sancıyı çekeceğinle kalacaksın demişti. Birde kolestazdan dolayı bebeği strese sokmak istemedik suni sancı verip. Ama eğer açıklık varsa bu seçeneği sana bırakmıycam o zaman suni sancıyla açılman ilerler demişti. Gel gelelim ki açılmam yoktu benimde normal doğurmaya zaten pek niyetim yoktu. 😅 Sabah hastaneye yatışım yapıldıktan sonra hemşire geldi önce bana bi kıyafet verdi onu giymemi söyledi ben heyecandan ters giymişim çok komikti 😀 Daha sonra damar yolu açıldı. Saat 2 de ameliyata alınacaktım. Sezaryen ihtimaline karşılık zaten gece 12 den sonra bir şey yiyip içmemiştim. Bu arada çatı muayenesi gerçekten hiç acımıyor içiniz rahat olsun ve zaten 2 3 saniyelik bir şey ama doktor sadece parmağını sokmadı el geçirdi ona eminim ama yinede acımadı bence 😆 Neyse saat 2 oldu o geçen süre zarfında aralıklarla nst ye bağladım. Daha sonra odaya 3 kişi girdi. Beni sedyeyle aldılar başıma bone geçirdiler. Dım dım dım dım kalp atışım hiç bu kadar hızlı attığını hatırlamam 😫 Eşim annem babam vardı yanımda. Pandemi yüzünden eşimi odaya almadılar. O an gözlerim doldu ağlayacaktım ama içimden ağlama sakın Seda dedim yoksa kendimi asla durdurmazdım. Ve duygularımı kapattım. Ameliyat odası çok soğuktu ama ben korku ve heyecan yüzünden mi yoksa soğuktan mı zangır zangır titredim bilmiyorum. Odada 8 kişi falan vardı. 2 kişi hariç hepsi erkekti acayip utandım 😀 Önce belden iğneyi yapmak için bana duruş pozisyonunu gösterdiler. Hakkını yemiyim zor bi pozisyondu. Sonra belime sprey sıktılar buz gibiydi. Sonrasında birisi beni önden tuttu kımıldamıyım diye ve içimden dedim ki ne kadar acırsa acısın kımıldama yoksa yeniden denenecek ve çok şükür tek seferde oldu ve inanın oda hiç acımadı hatta sıktıkları sprey bile daha fazla acıttı diyebilirim 🥳 Sonra kolumu tansiyon aletini taktılar hep kolumda kaldı parmağıma bir şey taktılar. Önüme sürgüyü çektiler. Ayak parmaklarım karıncalanmaya başlamıştı. O sırada 1 tane kadın sondamı taktı. Ve çok az acıdı uyuşuk olduğu halde uyuşuk olmasa kesin çok acırdı 😒 Sonra ellerini yana uzat dediler bağlamak için 🙁 Bağlamasanız dedim olmaz dediler ameliyat sırasında elin çarpabilir falan anlattılar sonra uzattım mecbur bağladılar o sırada yüzüm kaşındı ben omzumla yüzümü falan kaşımaya çalışıyorum bi tane adam napıyorsun öyle dedi gülerek 🤣 Yüzüm kaşınıyor dedim çözdü elimi kaşıdım sonra tekrar bağladılar 😀 O sırada doktorum geldi nasılsın falan dedi öyle 1 dk falan beni rahatlamak amaçlı konuştu ama ben zaten sürekli gülüyordum hatta oradakiler çok nadir senin gibi Gülen sorun çıkarmayan hasta keşke herkes böyle olsa falan dediler ama bilmiyorlar ki ben ağlama duygumu kapattımda içeri girdim ve normalde aşırı ağlak biriyim 🤣 Doktorum dedi ki henüz başlamadık uyuşmuş mu diye bakıyorum ama başlamıştı çünkü ben kesildiğini hissettim ama acımıyor sadece hissediyorsunuz . Daha sonra böyle değişik çekiştirmeler falan oluyor o sırada aşırı midem bulandı kusucam dedim. Mendil gibi bir şey koydular yanıma doktorum her şey serbest sana bugün kus tutma dedi o sırada seruma bi iğne vurdular ve anında kusma hissi geçti kusmadım. Bi ara tansiyonum düştü onun içinde serumdan bi iğne yaptılar. Neyse ben diyorum başladınız hayır diyorlar kontrolleri yapıyoruz dedim birazdan bebek çıkacak hayır diyorlar 😀 ve o sırada bi ağlama sesi aman allahım 😀 Ne kadar anlamışta olsam o ses 😀 Doktorum bana gösterdi sonra hemen kontrollerini yapıp üstünü giydirip yanağıma koydular. Kontrollerini yaptıkları sırada ben bayıldım gibi oldu iyi misin falan dediklerini hatırlıyorum bebeği yanağıma koyduklarını hatırlıyorum. Oğlumu odadan çıkarttılar. Sonra karnımın üzerine bi ağırlık koydular aşağadan kanlar aktı hep hissettim 😀 Sonra beni odadan çıkartırken anestezi uzmanı bakalım eşin bekliyor mu Kapıda yoksa bebeği görünce seni unuttu mu dedi 😀 Ve canımın içi oradaydı 🤩 Annem ve babam bebekle çıkmış bizde sonra eşimle çıkardılar odaya. Daha kendime gelemeden ebe geldi odaya mememi açtı bebeğin ağzını dayadı çok komikti yazık yavrum tutamıyor ben emzirmeyi bilmiyorum 😅 Sonra altımı değiştirdiler. Ben dedim çocuk mu doğurdum şimdi ne kolaymış gülüyorum falan 5 saat sonra falan uyuşukluk geçmeye başladı ve bazı acı gerçeklerle yüzleştim evet ben doğum yapmıştım 😀 Sondayı çıkardılar birazcacık acıdı ama çok değil sonra ben depend giydim. Kesinlikle alın. İlk denemede ayağa kalktım çok şükür ama kalkmam bi 5 dk sürdü zordu gerçekten. Çok fazla yanıyordu dikiş yerlerim iç kısımları. Ama ben gazımı yürürken çıkarttım kesinlikle yürüyün kendinizi sıcak tutun elma suyu ve kayısı hoşafı kesinlikle yanınıza olsun ve için gaz için. Kızlar aklıma gelenler bunlar umarım sıkmamışımdır sizi. Aklınıza takılan şeyler varsa yardımcı olurum. Herkese hayırlı doğumlar 🥰🥰🥰