İsterdim ki doğumdan sonra açtığım ilk konum çizgi gözlümün doğum hikayesi olsun ama k.validem sağolsun psikolojimin içine etti neyse Allah yokluğunu göstermesin yine de e hiç yardımı olmadı değil…Gelelim çizgi gözlüme kavuştuğum güne 😍 Planlı sezeryan olacaktım 30 ekim saat 8 e gün almıştık 29 ekim akşamı kardeşim,dayım,eşimin ailesi falan herkes bizdeydi(sık görüştüğümüz için corona tedbirleri istememe rağmen mümkün olamıyordu) herkes moral veriyordu(keşke aynı özeni şimdi gösterseler psikokojimin içine ettiler) hepsinden giderken tek tek helallik aldım.Sıra uyumaya gelmişti annem yanımdaydı hadi artık uyuyun diyordu ama nerede eşimle birbirimize bakıp bakıp gülüyorduk.Yatağa yatıp kızımızı son son karnımda sevdik severken uyumuşuz sabah alarm çaldı çalan alarm alarmların ennn güzeliydi sanki içimde değişik bir mutluluk vardı herkesten önce giyindim bayramlık giyen çocuklar gibi ağzım burnumdaydı hazırlandık yola çıktık.15 dk lık yol sanki 15 saat gibi gelmişti kızım karnımda son hareketlerini ediyordu.Hastaneye vardığımızda kalbim duracaktı sanki acilden giriş yaptık.Hemen beni bir başıma nst odasına aldılar daha 15 dk önce hareket eden kızım nst ye girince kalp atışını sakladı bir türlü bulamadı hemşire bana belli etmemeye çalışsa da panik oldu 2 3 hemşireyi daha çağırdı kalbim sıkışmaya başladı korkudan ağlamaya başladım derken gonk diye bir tekmeyle kendime geldim meğer sırtını dönmüş cimcimem.Nst bitince serumum takıldı beni odama çıkardılar 15 dk sonra doktorum geldi evet hazır mısın dedi büyük bir coşkuyla hazırıııım dedim enerjime doktor bile şaşırdı.Gözlerim 3.75 numara benim gözlerimde lens var spinal olacağım için doktor izin verdi inebilirsin lenslerinle spinal etkilemez dedi iyi dedim çıkartmayayım zira o lens yoksa ben kör gibiyim çocuğumu göremeyeceksem neden spinal olayım.Ben gayet sakin ve mutlu iken eşim panikten ne yapacağını bilmez haldeydi elini kolunu koyacak yer bulamıyor sürekli elinden telefonunu düşürüyor saçma sapan hareketler yapıyordu beni içeri alacaklardı ameliyathane kapısında vedalaştım eşimi değil de annemi arkamda öyle telaşlı görünce çok fena oldum ne yalan söyleyeyim 😓 Neyse gelelim işin komik kısmına 😀 İçeri girer girmez anestezi uzmanı lens var mı diye sordu var diyince kim izin verdi sana ya dedi doktorum diyince doktorla anestezi uzmanı tutuştu tartışmaya.Bütün ameliyathane benim lensimi tartışıyordu bende o soğuk ortama rağmen ne panik ne stres kalmıştı öylece onları izliyordum sonra içeriden lens kabımı istediler çıkardım 😃😃 Lensi çıkardıktan sonra geldi bana korku yaa dedim keşke mümkün olsaydı da normali deneseydim ne yalan söyleyeyim o anlık bir pişmanlık yaşadım 🙈Sonra spinal iğnemi vurmuşlar ben farkında bile değilim.Bacaklarında sıcaklık hissedeceksin dediler evet dedim hissediyorum sonra sondamı taktılar onu da hissetmedim.Yanımda anestezi teknikeri sanırım sürekli konuşuyoruz adamı darlıyorum başladı mı kesiyorlar mı hani ne zaman gelecek kızım doğdu mu diye o bana hayırr daha doktor gelmedi diyor kızımın adını ne koyacağımı soruyor😂 Derken bir mide bulantısı hissettim ya dedim çok kötüyüm midem bulanıyor şimdi sana iğne yapacağım 5 saniyede geçecek dedi geçti.Sonra baskı hissettim hiç acı yok ama bilinçaltıma yerleştirmişim yaa diyorum canım acıyor oradakileri darlıyorum ay acıyor diye oysa his sıfır sadece ufacık dokunma var ama sen misin 1 gece öncesinden sezaryen doğum videosu izleyen öyle etkilenirsin diyorum kendime kızıyorum.O his de 1.dakikada geçti acı falan yok sakın öyle videolar izleyip kendinizi korkutmayın.Ben hala soruyorum yanımdaki adama kızım doğdu mu diye sen onu boşver daha sezaryenin başlamadı bile annenin adını söyle dedi halime dedim hıı dedi oradan başka biri bunun göbek adı zeynep der demez bir kedi sesi duydum prenses kızımmış meğer hemen getirdiler yanıma pamuk kızımı bir baktım gözleri sanki yapışık gibi sadece bir çizgi var Allahım dedim bu çizgi gözlü güzellik benim mi öptüm kokladım mis gibi kokuyordu.Sonra sanırım bana sakinleştirici vermişler ki oradan gerisini odama gelme aşamasını hatırlıyorum.Odamıza çıktık ilk ayağa kalkmam sondanın çıkması ağrılarımı hafifliği her şey çoook güzeldi çok şükür.Sadece bir kaç gün öncesinden bağırsaklarımı yumuşatmama gibi bir yanlış yapmışım ki gazımı 10.saatin sonunda çıkarabildim o sürede nescafe ve bitter çikolata yiyemedim haliyle 😏 Narkozu atamayınca koluma şiddetli ağrı yaptı ilk ayağa kalkma vs hiç zor değildi siz siz olun hemen gaz çıkartıp nescafe içmeye bakın ama ona rağmen sezaryen beni zorlamadı mecburi sezaryen olacağım diye üzülen varsa hiç üzülmesin çünkü bir zorluğu yok ağrı tabii ki oluyor ama katlanılmayacak gibi değil.Herkese sağlıklı doğumlar diliyorum sezaryen doğum öcü değilmiş sakın korkmayın 🤗😍