Aleyyy123 Kızlar 2 gece önce kaynar su ile yandım yüzüme ve göğsüme geldi daha sonra acile falan gittim orda bana ilaç sürdüler ama herhangi bi ilaç vermediler bende eczaneden silverdin ve anestol aldım karıştırıp sürdüm ama bazıları hamile olduğum için sürmemem gerektiğini söylüyor sizce bi zararı olmuş mudur ve ne kullanmam gerekli göğsüm su topladı yaralar oluştu yüzümde kızarıklar var sağ taraf komple yandı ve kaskatı oldu şuanda kıpırdatmakta zorluk çekiyorum bana yardımcı olur musunuz ne kullanabilirim ne yapabilirim ?
Anna91 Aleyyy123 oncelikle cok gecmis olsun yanik icin en iyi gelen kantaron yagini kullan hem dogal hem cok cabuk iyilestirir
Babymmm Aleyyy123 Allah şifa versin canım sağlık ocağına aile hakime bi daniş lütfen burda kimse bilmez sağlıkcı bilir bi önerim yanık için ampul var ilaç kırıp yaraya dökülüyor çabuk kabul bağlıyor Allah şifa versin çeken bilir yanıği 😭
Cemre_61 Aleyyy123 canım öncelikle geçmiş olsun bende elimi yakmıştım bilmeden bu iki ilacı karıştırıp sürdüm sonra burada silverdinin civa içerdiğini hamileler için kullanılmaması gerektiğini okumuştum dokturuma danıştım bi daha kesinlikle kullanmamam gerektiğini söyledi hele ilk 3 ayın içindeysen benim doktorum önermemişti iki ilacıda sen doktorunu arayıp sorsan en iyisi o olucak sanırım onun dışında doğal olarak kantoron yağı ve aleo vera işe yarıyo diye biliyorum tekrar çok geçmiş olsun yanık çok zor bilirim
ssnnmmm Kantaron yağı ve aleo verayı karıstırıp 1 yumurtanın akını ekle iyice krem kıvamına gelene kadar çırp kurudukça sür yanıklara buz dolabında tut karışımı benimde yüzüme sigara böreği patladı kızgın yağ resmen yakmıştı 3günde nerdeyse komple iyileşti gören hayret ediyodu
Aylnyzc Günde 5 defa pansuman suyu ile temizleyip Silverdin,madecassol,hametan,oksizinc,fito kremlerini karıştırıp sürebilirsin cildiye doktorunun önerisiydi
Aylnyzc Aleyyy123 hamilelikten önceydi oyüzden bence eczaneye danışabilirsin ama zannetmiyorum çok zararlı bir krem olduğunu.Eczane zaten riske atıp vermez eğer zararlıysa :)
Japonica Bana doktorum başka bir şey için hamileyken anestol vermişti. Silverdini bilmiyorum ama anestol kullaniliyor 👍
Zeynep_MT Enfeksiyon kapmaman çok önemli su toplandı diyorsun. Yanıklarda en büyük problem bu. O yüzden doktor kontrolünde olman ve onun vereceği tedaviyi uygulaman yerinde olacaktır. ne eczane ne de başka birilerinin söylemlerini dikkate alma derim ben.