Merhaba kızlar
3 ay sonra doğum hikayemi yazmak istedim ☺️
Sarı bıldırcınım 3 aylık oldu bile
7 Ağustos günüydü o sıcaklarda boğuşurken uykuların haram olduğu geceler 😂 ne sağıma ne soluma yatabiliyordum sıcaklardan klima bile yetersiz geliyordu toplamda on kilo aldım hamilelik sürecimde
En baştan başlamak gerekirse hamile olduğumu öğrendiğimde ağlayarak karşılamıştım napıcam diye eşim ise havalara zıplayarak zor günler geçirdim hamileliğimde eşimin rahatsız geçirdi daha korona yoktu ozamanlar iki ay boyunca ateşli hastalık geçirdi enfeksiyonel onunla uğraştık tam o bitti derken korona başladı besinci ayımda rahim ağzımda kısalık başladı çok baskı hissediyordum bebek aşağıda dedi doktorum ilaç tedavisine başlamıştık yedinci ayıma kadar hep yattım erken doğum riskine karşı zaten kalkmak istesemde baskı yaptıgı için bebeğim canım yanıyo kalkamıyordum öyle böyle derken yedinci ayda bitti bu sıkıntımızda sonra kontroller falan devam ettik 34 haftadan sonra her hafta kontrole gitmeye başladım 35 ilk ntsye bağlandım muhtesemdi hafif sancılarım çıkıyordu kalp atışlarını dinlemek yarım saat çok güzel oluyordu 37+3 de yüne kontrolüm vardı ntsye bağlandık sancılarım 80-90 çıkıyor ama sancı dediğimde adet sancısı bile değil benim hissettiğim doktoruma gösterdim çık güzel dedi sen kendi sancılarınla kendin gelirsin doğuma dedi nasıl sevinerek çıktım normal doğumdan korkuyorum ama sezeryandan dahada çık korkuyorum oyüzden doktorumun söylediğine sevindim kendi sancılarımla gider normal doğumum olur diye eve geldik gece oldu yine dön dön uyuyamama tabi 😬 sabah ezanı okunuyordu kalktım oturdum sıkılmıştım artık diyodum allahım doğsun uykusuz kalacaksam bi sebebi olur en azından bebeğime bakarım değer uykusuzluğuma ezandan sonra dua ettim allahım hayırlısıysa sen en yakın zamanda kavustur bizi diye sonra gittim yattım sabah dokuz böle sıcak bi hisle uyandım hep burda okuyordum suyunuz geldiğinizde anlıyorsunuz diye evet anlaşılıyormuş hemen lavobaya gittim çişimi yaptım hala sıcak sıcak bişeyler geliyo evet dedim bugün ogün emin oldum suyum geliyo 😂 hemen eşimi bi video çekerek aşkım kalk oğluna kavuşuyoruz bende bir sakinlik hiç olmadığım kadar eşim hemen kalktı heycan napcaz nolcak diye doktorumuzu aradı gelin dedi hazırlıklı tamam dedik ben duş aldım sacımı makyajımı yaptım halılar yıkamadan gelmişti onları serdirdim eşime çamaşır yıkadım serdim evi topladım güzelce bütün sakinliğimle çünkü dönüşümüz üç kişi olucak biliyorum oyuzden evimiz hazır olmalıydı ☺️ Sonra çantamızda alıp hastaneye gittik tabi altıma ped koydum ama sürekli sucak sıcak suyum geliyo hissediyorum doktorumun yanına girdim doğumhaneye çık bi kontrol etsinler diyip ebeyi aradı dedim ahaaa en korktugum açıklık muayenesi korka korka çıktım eve gel bakalım dedi çatala çıkabilirsin dedi çıktım ama utana çekine baktı biraz acıyabilir dedi dahada ileri ittirerek elini baktı oda yetmedi üstten göbeğimden bastırarak baktı orda canım yandı işte kalkabilirsin dedi ben bekliyorum bebeğim zaten aşağıda sancılarımda vardı hisetmesemde suyumda geldi bi 3-4 cm açılmam vardır hergün yürüyüş squat çünkü evde ebe dedi 1 cm yıkıldım resmen dedim üzülmek yok kızım yapıcaz olucak ebe doktoru aradı dedi hocam 1 cm ve bebek yukarda ters baş aşağı ama doğum pozisyonuna girmemiş bunu duyunca bende yine bi yıkım indim doktorumun yanına yine dedi yatısını yapıyoruz suyun gelmiş açıklık 1 cm ben seni bu şekilde beklemiyordum bu biraz hayal kırıklığı beklediğimiz gibi değil ama suni sancıyla başlatıcam duruma göre bakıcaz gece 12 ye kadar normal için beklicem olmazsa sezeryan içim orda işte bi burkuldu sezeryan olucak bunun sonu sanırım diye ama yinede kendimi gazlamaya devam ediyom normal olur ya olucak diye 😂 imzalar falan beni aldılar normal doğum katına odaya giriş yaptık hemşire geldi nts bağladı sonra suniyi taktı dedim şimdi nolucak korkuyom tabi suni duydugum kadarıyla fena korktuğun ne varsa yasıcan kızım diye kendime kızıyom sancıların var sadece ufak tetiklicek çıkarıcaz zaten çok yavaş başlattık dedi gerçekten çok yavaş böle bi damla damlasam mı damlamasam mı diye düşünüyo resmen 12 de yatışım yapıldı saat iki gibi sancılarımı hissetmeye başladım ama adet sancısı benim beklediğim sancılar duvar yumruklatacak oldugu için onlara hiç takmıyom yürüyom eğiliyom kalkıyom sürekli karşı odamda sabahtan beğri sancı çeken kız vardı epidürel istemiş sonunda dayanamayıp ama nasıl artık yorgunluktan bitmiş durumda diyom bak kızım sende böle olucaksın 😂 ama bi epidürele bakar
saat üçte ilk ebe geldi bi bakalım diye muayene 3 cm dedi canım çok acımadı aynı ebe bakmıştı ilk kontrol eden dedim neyse bundan sonra hızlanır sanırım açılmam sonra doktorum geldi ntsye baktı gülerek bana epidürallimisin ne bu sakinlik sancıların gümbür gümbür dedi dedim gerçektenmi okdar bi agrı yok dedim düşünüyom bi andanda ooo sancım çoğaldıysa açılmam olmuuştur diye busefer canım acıdı işte doktorum baktı 3 cm dedi ama biraz hareket ettirmem lazım hızlansın dedi ve tırnaklarımı koluna gecirdiğime eminim hemşire demirlerden tutun istersen dedi ama ne demiri ne yatağa bildiğiniz içimde bişey oynuyo böle hisettim ama doktorumdan binkere allah razı olsun hayır önemli değil biliyorum canını yaktım kusura bakma diyerek bitirdi kontrolünü ve gitti ben yüne kalktım yürüyüş eğil kalk diğer doğurmak üzere olanları izliyom sürekli 😂 bi katta odalar var kolidorun sonu doğumhane sesler geliyor yani doğum yapanın heycanlanıyom ben daha çok o karşı odamdaki kız gitti doğuma sonunda on beş dk sürdü bağırma sesleri geliyo ama ben o sesi duydukça daha da hevesleniyom böle olucak işte ama gecicek diye sonra kız ne güzel bebeğine kucagına aldı yürüyerek geldi odasına okadar güzeldiki eşime annemlere diyom bak bende gelicem böyle 😂 saat beş ikinci kontrol eve tarafından ve benim yıkım anım yine 3 cm tabi sancı hissetmem çoğaldı geliyo sancı eşimin elimin kolunu sıkıyorum o an bi 30 saniye sürüyü geciyo çok güzel yani ama bi gelişme yok doktorum geldi baktı dedi yediye kadar bekleyelim yedide ilerlemiş olursa devam beklemeye aynı kalırsa seni sezeryana alıcam tamam dedim alttan muayene sıklaştı artık sıkıldım ve canım yanıo diyorum nolucaksa olsun bütün kattakiler doğurdu benden sonra gelen bile doğum yaptı ben hala sancı saat yediye çeyrek var alttan bilmem kaçkere muayene etmişler eşim dio son on beş dk sonra hemen çağırcam doktoru yeter artık ben ona kızıyorum çağırma kendileri gelsin yine kontrol edecekler nekadar geç o kadar iyi mantıgındayım 😂 kendimi kandırıyorum yani eşim gitti çağırdı doktorum geldi baktı 3 cm gidiyoruz dedi ben bi anda hissizleştim sezeryan deyince böle boş boş bakmaya başladım ama korkudan ve yedi saatlik sancının sonucu bunu diye eşime annemlere doktor bilgi verdi sancıları çok güzel çok güzel karşılıyor ama açılma ilerlemiyor beklesekte değişen birşey olmucak ve çok uzun sürecek dedi hemen içeri sedye girdi beni aldılar eşim annem ağlamaya başladı ameliyata giden ben ağlayan onlar 😂 ben onları sakinleştiriyorum titreyen sesimle oğlumuzu alıp gelicem aglamayın sakin olun diye heycan korku titremeye başladım ama içimden ne dualar ne dualar 😂 kendimi telkinleme sürekli sakin bişey olmucak geciçek diye ve girdik ameliyathaneye tabi benim sancılarım dakikaya düştüm bi dakikada bi geliyo otuz saniye kıvrandıyo geciyo herkez koşuşturuyor ameliyathanede hepsine milyonkere teşekkür çok iyilerdi kendinizi çok iyi hissettiriyorlar anestezi doktoru geldi kendini tanıttı sancın gelip gectiğinde söyle hemen yapalım dedi tamam dedim önümde omuzlarımdan tutabilceğimi söleyen bi abi bütün sancı acımı ona yasatıyorum resmen omuzlarını sıkarak sancım geldi geçti dedim doktor iğneyi alasaya benim sancım bida geldi sancım geldi dedim yine durdular geçti dedim ve direk iğneyi vurdular hemen ayaklarımı sedyeye üzerimdekiyle önümü örttüler ilk ve çırılçıplağım o an çok utandım neyse tamamen önümü örttüler herkez kendi işinde sohbet muhabbettirler ben habere bi sağa bi sola bakıyor n’oluyo napıyolar diye damar yolumu açtılar bu arada ne sırtımdan yapılan iğne nede el üstünden açtıkları damar yolu acıdı sinek ısırıgı resmen tarif etmek gerekirse ayaklarımı hareket ettirsem mi ettirmesem mi diye düşünüyom çünkü his var gibi geliyo bana dedim ettireyimde görsünler başlamazlar 😂 daha uyusmadım sonuçta güya ettiriyom ben dedim ayaklarım hareket ediyo demi anestezi doktorum dedi hayır 😂 o arada doktorumun sesini duydum başımda ki hemşire bilgi veriyo suan dokunma hissi olucak sadece diye keserkenki hissi tarif etmek gerekirsi kalemi teninizde gezdirin ne hissediyorsanız o şekilde oluyor çekiştirme hissedeceksin dedi çok hafif hissettim sonra ya çok güzel maşşalh sarı bişey bu ya diye konusuyolar ama ses yok bittimi noldu noldu diye heycanlandım evet bitti dedi doktorum neden ağlamıyo dememle basımı sağa doğru bi çevirdim bembeyaz pamuk gibi nasıl tarif edebilirimki bunun tarifi yok kızlar rabbim herkese yaşatsın burnundan boruyla su çekiyolar temizliyolar korkma dediler bana sonra ağlamayı bilmeyen bebeğim ağlamaya çalıştı vıyyk diye ☺️ O ilk ses ah mucizem
sonra miğdem bulandı hemşireye miğdem bulanıyo demek içim başımı cevirmiştim hemen iğne yaptılar sonra tekrar sağa cevirdim bakmak içim bebeğime yok nerde dememe kalmadan sol tarafıma getirmişler yanagıma yine bi ahh nasıl koku nasıl sıcak nasıl pamuk o teni bal kokusu kesinlikle doyulmuyor hala düşündüğümde burnum sızlıyor o ilk kokusu sıcaklığı yine tarifsiz üşüyor annesi götürmemiz lazım dediler götürdüler ve özledim yanımdan ayrılır ayrılmaz özledim
bebeğin çıkmasıyla benim üşümem titremem çoğaldı normaldede çok üşüyon biriyim resmen zangır zangır titriyom bi ilaç yaptılar bundan sonra biraz kalbinde baskı hissedebilirsin dediler o çok kötüydü gerçekten nefes alamıcak gibi oldum ameliyat biteseye kadar çok kötüydü o üşümem ve ilaç dışında ameliyatta bi sıkıntı yok kızlar sonra diktiler kapattılar odaya çıkardılar ben zangır zangır hala titremeye devam odaya geldim titrmem bi kıkrbes dk sürdü sonra normale döndüm emzirmek içim hemşire geldi kucagıma aldıgım o ilk an varya üçüncü tarifsizlik kuş gibiydi bol bol fotoğraf çekilmesini söyleyin şimdi fotoğraflara bakıyorum o ilk emzirme halim ameliyat sonrası saç baş dağınık yüzüm şiş ama nasıl bakıyorum ona
Herkez gitti eşim ben ve teyzem kaldık benim bebem sürekli uyuyo geliyorlar memeye tutturuyolar iki çekmiyo bile uyuyo miniğim emzirmek için çok ugraştık sakın vazgecmeyin kızlar
ilk yürüyüş gece 4 kaldırdıklarında ben normal doğum katında olduğum için herkes uyuyo 😂 tek uyanık oda biz Burda okumuştum hep ilk yürüyüş zor diye ondan korkum var uyyamıyom yürüsemde nolcaksa olsun diye geldi hemşire anlattı ilk denemede kalktım çok hafif bi acı oldu ama yine korktugum gibi değildi yürüdüm sürekli sabaha kadar yatınca saha çok acıyordu dikişlerim yürümek daha iyi geliyordu bana gecem güzel geçti sabahta güzeldi yürüyüş ilk tuvalet çok zordu doktorum yapmadan çıkmak yok dedi dedim yok napıcam yapıcaksın dedi bi gaz bide tuvalet 😂 ben sürekli kayısı suyu iç allah iç eve gitmek istiyom sıkıldım çünkü
zor bela güç kuvvet yaptım gazımıza tuvaletimide ama zordu gerçeği söylemek gerekirse yani oturmalı herşey benim için çok zordu herşeyi ayakta yapsam hiç bi sıkıntım yoktu eve geldik asıl maraton başladıııı ilk bi hafta benim için çok zor geçti kesinlikle yardıma birisi kalması gerekiyor çünkü ameliyatın etkisini zor attım ben bir hafta boyunca terledim üşüyorum ve terliyorum deli gibi ödem heryerim 10 kg sadece 3 kilom gitmiş bebeğim 3100 doğmasına rağmen okadar ödem yaptı vücudum çişimi yapmak çok zordu vücudum normal doğuma hazırlanıp sezeryan olunca rahmin kendini toplaması daha zor oluyormuş oyuzden her idrara çıkışta duvarları yumrukluyordum resmen idrar zoru olmuş gibiydim çişim var ama yapamıyorum acıyo çok zordu bebeğim desen emmiyor sürekli uyuyo miniğim ağzına mememi sokamıyoruz ayagını gıdıkla onu yap bunu yap yok uyanmıyo göğüslerim şişmeye başladımı süt var emilmediği için bana ateş yapmaya başladımı bide o dikiş acımın üstüne kuzenim allah razı olsun o hep benimle ilgilendi elle sağım pompası aldık yok bende hiç bi işe yaramadı kuzenim dedi sana elektirikli lazım ki tamamen boşaltsın göğüslerini suan ilk ihtiyaç ne diye sorsanız kesinlikle elektirikli sağım makinası ve göğüs ucu kremi derim kendiniz için en büyük yatırım doğum sonrasına o makinayla sağdık rahatladım ama miniğim hala emmiyo yine kuzenim hergün gelip zorla memeyi tutturup emdirtiyordu minniğime zorla zorla alıştırdık bana kalsa canım acıyo göğüslerim kanamaya başladı acıdan danamıyom mama alalım dedim ikinci gün emmiyo mamaya başlayalım dedim ama iyiki bana uymamış kimse çünkü bi afta sonunda zorlaya zorlaya alıştı emmeye miniğim çok zordu şuan düşündüğümde nasıl atlattık o günleri diyorum ama allah yardımcı oluyor kızlar hiç pes etmeyin sürekli yürüyün emzirin ve bol su sezeryandan sonra
bide ödemi bi gece de maydonoz kaynattık suyunu içtim bütün gece lavobadaydım ama 3 kg ödemimi atmıştım maydonoz suyu sayesinde hurma yedim su içtim süt için
Bide bunların üstüne benim dikişlerim enfeksiyon kötü nasıl oldu bilmiyorum ama onuda yaşadım 😂 bir hafta ikinci haftamda 4 gün hastaneye gittik hergün doktorum şırıngayla ve bastırarak dikişimi temizledi antibiyotik tedavisi başlattı bide iki hafta içerisinde oda geçti
aklıma gelenler bunlar suan çok zordu ama biz kadınların üstesinden gelemiceği hiç birşey yok benki suan böyle söylüyorsam herkes yapar çünkü ben iğneden bile korkan insandım herşey geçiyor ve hayatınıza mucize bi melek kalıyor onun için değiyor yani
rabbim herkesi bi avazda kurtarsın yavrusuna kavuştursun inşallah bu güzel mucizevi duyguyu herkese yaşatsın
doğumum İzmir can hastanesi doktorum irfan Özer kesinlikle tavsiye ederim doktor değil resmen bi abi tavırıyla yaklaşıyor destekliyor sizi
sorularınız olursa cevaplarım
biraz uzun ve dağınık olmuş olabilir ama üç ay sonra bunları anlatmak tekrardan çok heycanlı oldu ☺️