Yoktanem merhaba.. kaç haftalık hamilesin ? Ben 20. Haftamdayım, erkek bebek bekliyorum. Normal kontrollerimde bebeğin tek böbreğinde, böbrek havuzunda genişleme gördü doktorum. Normalde 4 mm olması gereken bölge 5mm çıktı. Ama doktorum 10mm den büyük olanları anormalite olarak gördüğünü, bunun kesinlikle bebekte down sendromu gibi bir hastalık belirtisi olmadığını söyledi. Sonraki kontrolümde 4,5mm ye inmişti. Bu hafta perinatoloja gittim. Perinatolog da 4mm ölçtü, yani giderek küçüldüğünü söyledi. Aynı şekilde down sendromunun belirtisi değil sadece doğduktan sonra böbrek tedavisi görmesi gerekebileceğini söyledi. 9 ay boyunca ölçümlerinin ve takibinin yapılması, doğumdan sonraki müdahelenin ne olacağını önceden bilmemiz açısından önemli olacağını belirtti. Büyük ihtimalle hemen sünnet, o da yeterli olmaZsa ufak bi operasyon gerekebilirmiş, en kötü ihtimalle. Bunun sebebi de erkek bebeklerde sünnet derisi nedeniyle çişini düzgün yapamaması, kız bebeklerdede idrarı geri kaçırmasıymış. Korkulacak bi durum değil, sadece takip edilsin, başka hiç bir teste gerek yok dedi. Prof dr Murat Yayla. Kesinlikle işinin ehli ve ilgili bi doktor. Görünmeni tavsiye ederim. İçimizi çok rahatlattı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bebeğinde böyle bi durum yaşayıp doğum yapan biri de deneyimlerini paylaşırsa çok yardımcı olur. Şimdiden hayırlı ramazanlar herkese..