Fasulye-87 Hazal_hazar bak Hazalcım bu şaşkın doktor bana dedi ki 8 de yedin 9 da ölç o yüzden hep yüksek çıkıyor arkadaşım😢 yanlış mı ölçtüm şimdi ben 2 gündür
Hazal_hazar Fasulye-87 8yedigin 9olcum yaparsan birsaatliktokluktur daha yeni yukselmeye baslamis oluyor 9olcum. Yapip kagida tokluksekeri yazdirmasi olamaz saaf 10daki dogrudur 2dahaliyeci bir endokrin dr takipliyim hep bu sistemdir
Fasulye-87 Hazal_hazar evet cnm yüksek çıkıyorr zaten bu sebepten yoruldum inan ki ölçmekten psikolojim çok bozuldu bana peki ağzına ilk lokma alınca mı 2 saat sonra yemek bitince mi 2 saat sonra ölçücem
Sevgiinur Fasulye-87 sabah uyanır uyanmaz şekerini ölç , sonra kahvaltını yap , 1 saat bekle sonra ölç. Açlık 70-99 tokluk 80-140 arası normal Olarak kabul ediliyor . Ben 1 hafta takip etmiştim Doktorum söylemişti Normale döndü
Fasulye-87 Nursel42 kızlar Sevgiinur canım herkes bişeyler söylüyor ya inan allak bullak oldu kafam bak sen de 1 saat sonra diyorsun başkaları 2 saat sonra diyor. 😢
Nursel42 Kızlar benimde 24 haftalıkken şeker yüklemesi yapıldı açlık 79 tokluk 1 saat sonra 165 çıktı 1 hafta karbonhidrattan ve şekerden uzak durdum 1 hafta sonra tokluk 1 saat sonra 110 çıktı
Yasmink Fasulye-87 sabah aç karnına açlık ölçüyorsun 3 ara öğün var ya her yemek yedikten 1saat sonra ölçeceksin 140 üstü olmayacak bende de şeker çıktı 1 ayı geçik diyet yapıyorum insülin kullanıyorum suyum fazlaydı şekerden dolayı dikkat ettim normale döndü yemekten 1 saat sonra bu kadar
Sevgiinur Fasulye-87 bana 50 mg da 1 saat ddediler digerlerini bilmiyorum canım 75-100 e göre de değişebilir
Btltlg Fasulye-87 normalde şeker hastalarının baktıüı saat 2. Saattir. Ama gebelik şekeri çıkanlar 1. Saatte ölçüm yapmaları gerekiyor. Bana doktorum böyle söyledi
Hazal_hazar Fasulye-87 yemek yemeye basladığın saatten itibaran 2 sat aksam yemeyini 5de yemeye baslarsam 7dide olcum yaparım usul budur
Merve6521 Hazal_hazar canım bende şunu sormak istiyorum ben her sabah açlık seviyem çok düşük 50-60 arası sürekli tokluk da normal diyet yapıyorum ama birşeyi kaçırırsam tokluk artıyor tabi anlamadığım açlık seviyeleri çok düşük bu normal mi ?
Hazal_hazar Merve6521 perhizmi yapiyorsun sadece gece unsulin vruyorusun eyerki ilac kullanmiyorsan gece olcumu yap yine dusuk ise kucuk visnesuyundan tukete bilirsin 50 60 dusuk cunki bas donmesi vs durumlar olur hipoglisemi
Merve6521 Kızlar benim de açlık ölçümüm hergün 50-60 arası hatta bir ara 46 bile oldu herhangi bir sorun olur mu
Merve6521 Hazal_hazar ilaç değil de diyet verdiler onu kullanıyorum sürekli düşük çıkınca bir korktum bebişe bir zararı olur mu peki böyle olması
Hazal_hazar Merve6521 bir kac gün takip et hep bu sekildemi ara aramı dusus yasiyorsun onu netlestir ne cok cikmasi nede cok inmesi senin icin iyi degil ornek 1hafta veyahut 4 gun bu sekilde ise dr danışmalısın perhizini duzenliye bilir tekrar tahlilyenilemesinde fayda var