bgm44aym benim bi gebeliğimde aynı sizin gibiydi.Sat 12 ocaktı ama doktora göre 1 şubat yazılmıştı. Mesela 10-15 gün gecikmem varken 2 kere kan testim negatif çıkmıştı.18-19 gün gecikme olunca pozitife dönmüştü kan testim.Geç döllenme ve düzensizlik olarak düzenlediler bi zaman 1 şubat düzenlenmiş sata göre takip gitti. 34-35 haftadan sonra önde gözükmeye başladı ve 12 ocak gerçek sat ile uyumlu oldu.Sonuçta doğum da ilk söylediğim 12 ocak sat uyumlu olmuştu.
Bu gebeliğimde adet görmeden emzirirken gebe kaldım.Usg ye göre 1 mayıs yazıldı çünkü ortada bir adet yok tarih yok.Ona göre de 28 haftayım ama 26+5 veya 27 de olabilir , 29 da olabilir. +- ½ hafta oynuyor.
Zaten doğum vakti de öyle oynar.Son adet tarihi sadece aşağı yukarı kolay belirlemek için baz alınıyor.Yoksa kimse adetinin 1. Günü henüz 1 günlük gebe olamıyor.Adet bitecek, 13-20 gün arasında yumurtlama olacak üstüne ilişki olacak da döllenme olup yerleşcek de bi gebelik oluşacak…
O yüzden tahmini doğumu 37 haftadan 42 haftaya kadar bir aksilik olmadıkça miad doğum kabul ediliyor. Çok haftaya güne takılmayın, gelişimi önemli.