Arkadaşlar merhaba 36.haftamdayım. Bugün ilk kez çatı muayenem yapıldı. İlk başta biraz kastım kendimi ve canım acıdı, sonra kemiklere bakarken biraz daha gevşettim . Tavsiyem kendinizi kasmayın beyinde bitiyo rahat olun o şekilde hemen bakıp bitiriyolar zaten.
neyse muayene esnasında doktorum sen nası normal doğum yapıcaksın dedi. Çatı muayenesine zor dayanıyosun sadece iki parmak dedi. Ben de bilmiyorum denemek istiyorum normal doğumu dedim.
bu sefer dogum denenecek bisey degil cok kararli olman lazim ben kararliyim ve istiyorum demen lazim annenin tutumu ve sabri onemli dedi. Ben de normal istiyorum epiduralle destekleriz en kotu diyorum dedim. Bu sefer dediki epidural herkeste tutmayabilir gecen bir hasta geldi en basindan beri kesin kararli normal dogum diye epidural cok verdik ona ragmen 8 cm de dayanamadigi icin sezaryene donduk dedi.
acikcasi biraz guvenim kirildi. Bir de cati muayenesinde kemiklerden biri biraz onde oldugu icin 3400 uzeri bebek olursa biraz zor olur dedi. Bebek kafasi gecmesi de o sekilde zor olur dedi.
boyle seyler arkadaslar. Kafam karisti ciktim.
esim de yanimdaydi o da sezaryen ol demeye basladi.
canin tatli senin yapamazsin diyo. 🤷🏻♀️
Nst girdm sanci yok, cocuk suanda 2900 gr.
bebek kafasi tam girmemis kanala daha 39-40 bulur dogmasi dedi doktor. Yani kilosu ne olur, benim psikolojim nasil ne yapmaliyim bilmiyorum.
epidural sezaryene yonlenmek belki daha dogru bu durumda ? Fikrinizi paylasirsaniz sevinirim, hem normal hem sezaryen olanlar/ olacaklar, ne dusunuyorsunuz ? Nasil hazirlanmaliyimki bilemedim ben de.
o agri cok farkli dedi doktor 10 saatte surebilir 18 saatte. Buna dayanabilicekmisin? Dedi. Ne bileyim simdiden. 😕