Merhaba kızlar dün itibariyle minnoşumu kucağıma aldım 😊 Allah tüm isteyenlere evlat sahibi olabilmeyi nasip etsin harika bir duygu 🌸 gelelim benim hikayeme öncelikle sezaryen olma sebebim bebeğimin kilo sınırını aşmasıydı. Hamileliğimin ilk 4 ayı aşırı bulantılı geçti 10 kilo verdim ondan sonraki dönemden doğuma kadar ise tam tersi çok rahat geçti. Sadece son haftamda sırt ve bel ağrım oldu o da sancı kaynaklıydı. Ha bir de 34.haftamda erken doğum riski oluştu onun önlemini almıştık sonrasında gelmek bilmedi 😅 Verdiğim 10 kiloyu geri aldım ve hamileğim toplam 10 kiloyla sonlandı 😊
Doğum anını anlatmam gerekirse çok korkuyordum korktuğum gibi olmadı. Odamda hazır bekledikten sonra ameliyathaneye indirildim sonda uyuşturulduktan sonra takıldı. Belden yapılan iğne hiç acıtmıyor ele açılan damar yolu daha çok acıtıyor😂 tabii ben kendimi kastığım için sonrasında omuz ağrım oldu siz siz olun kendinizi kasmayın rahat bırakın. Bacaklarınıza bir sıcaklık iniyor sonra karıncalanıyor ve hiçbir şey hissetmiyorsunuz. Doktorum geldi ve başlıyoruz dedikten sonra her şey 5 dk içinde oldu ve minnoş oğlum doğdu 😊 O ilk ağlama sesi, görüntüsü, yanağıma koyduktan sonra susması dünyalara bedel… ameliyat sırasında çekiştirdiklerini anlıyorsunuz ama sıfır acı sıfır ağrı. Hatta oradaki hemşire şimdi göğsünden biraz bastıracağız ağrın olabilir dedi ama olmadı 😊 narkozdan ve ameliyathanenin soğuk olmasından dolayı beni titreme tuttu odama çıkartıldıktan yarım saat sonra falan kendi sıcaklığım yerine geldi ve titremem durdu. Ameliyathanede dikişler bittikten sonra karnıma bastırıldı rahim toparlansın diye hiçbir acı hissetmedim. Odama çıkardıkları ve yatağıma yerleştirildikleri an ben minnoşumu izlerken hemşire kaşla göz arası karnıma bastırdı onda da hiçbir ağrı hissetmedim 😂 en korktuğum şeydi🙄 hemşireye bir daha bastıracak mısınız dedim hayır bu sondu dedi ta ki diğer hemşire gelene kadar 😒 5-6 saat geçtikten sonra üstümü değiştirmeye ve yürütmeye geldiler. Oradaki hemşire ansızın karnıma bastırmaya başladı ve canım acıdı artık dur dedim beni çileden çıkardı 😂 bir önceki hemşirenin yaptığını bir daha yapmayacağını söylediğini hatırlattım olsun ben yapıyorum rahmin toparlansın diye zaten başka yok bu sondu dedi de kurtuldum 😒 Sondayı çıkartırlarken canım acımadı ne olduğunu anlamadım bile. İlk yürüyüşüm çok kolaydı sakın korkmayın kendinize inanın. Başta küçük adımlarla karşıya bakarak yürüyün. Ben her saat başı kalkıp 15-20 dk yürüdüm ve çok faydasını gördüm. Gecede her saat başı yürümeye devam ettim. Benim şimdiye kadar dikiş ağrım çok olmadı sürekli ağrı kesici vurdukları ve yürüyüş yaptığım için. Hastaneye kayısı hoşafı getirmiştim gaz çıkarmada onunda çok faydasını gördüm. Hoşafın yanında bol bol su, sade nescafe de içtim. 3 defa falan gazım çıktı. Allah nasip ederse 4 saat sonra taburcu olacağım 😊
Tavsiyelerim
🌸 mutlaka depend alın benim çok kanamam oldu ve resmen kurtarıcım oldu. Sızıntı yapmıyor ve kullanım açısından çok pratik. Rahat olsun diye L beden almıştım.
🌸 bol bol su için ve yürüyüş yapın. Kayısı hoşafı gaz için birebir
şimdilik aklıma gelenler bunlar unuttuklarım olabilir sormak istedikleriniz olursa sorabilirsiniz 😊 Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum bu da geldi geçti sezaryeni korku olarak gözünüzde büyütmeyin 😊😊