Bende burda doğum hikayelerini okuyan biri olarak bende paylaşmalıyım dedim 6 gün oldu doğum yapalı 39+2 de yaptım kızlar bende gebelik şekeri var diye suyumuz fazlaydı zaten benim göbek 7 aylık ta bille hemen doğacak mış gibi büyüktü. Önce şunu söylim hiç sezeryan düşünmedim hep normal olacak dedim ve öylede oldu. Neden sezeryan değil diye sorarsanız çünkü doğum sonrası göbek kalması ve dikiş ağrıları çekmek istemedim tabi bunu isterken ilk doğumum olacak diye normal doğum sancısı nasıl olur Bi habersizim😂 neyse arkadaşlar doğumum geleyim ben 38+2 de çatı muanesi olmuştum doktor hafif lekelenmen olabilir demişti bende eve gelince belli bir süreden sonra pembe bir leke oluştu ben tabi nişan mı acaba diye post bille açmıştım değildi tabikide. Kızlar bu arada ilk çatı muane de 1 1.5 cm açıklık vardı ikinci çatı muanesi de 2 2.5 dedi doktor ve en son çatı muanesi den bir hafta sonra doğurdum. Gel gelelim doğumum olduğu günü kızlar sabah kalktım baktım adet sancısı gibi arada sancı giriyor ama 2 saate bir falan bende eşim işe diye kalktı kapıdan gönderirken de şaka yoluyla seni rahatsız edebiliriz bugün erken gelirsin belki demiştim. Sonra kızlar lavabo gidince baktım önce kahve sümüksü sonra kanlı sümüksü birşey geldi günlük pedime ana dedim birşey ler var bugün olacak gibi neyse ben temizlik yaptım ütü yaptım annem oturmuşuz TV izliyoruz sonra anne çıkalım azıcık dedim Bi 5000 bin adım atmışım tabi 3 gündür de sürekli plates topundayım bide yürüyüş yapayım dedim yürüyüş yaptım sancılar saate bire düştü eşim gelene kadar yarım saate bir oldu derken biz saat akşam 7 gibi yemek yiyip hastane eşimle gittik anneler gelmedi belli birşey yok daha diye hastane ile evim arası bir bina var yakın sonra gittik doktorum nöbetçi o gün Altan muane etti 5 cm açıklık dedi yatışın yapalım dedi bende tabi bir heycan başladı sonunda oğlum gelecek diye sonra yatış yaptık odamıza geçtik damar yolu kan Vs derken çok tatlı bir ebe benimle ilgileniyordu bana herşey teker teker anlatıyor sonra işlem geçiyordu önce açıklık baktı 5 cm dedi nst bağladı sancı çıkmıyor sonra bana hareket et bir dahaki gelişim suyunu patlatacam lagman yapacam falan dedi tabi bunu derken serum suni sancı verdi ben tabi hop hop plates topunda zıplıyorum sonra ağrı geldi ama acıtmadı canımı 1 saat sonra falan ebe geldi suyumu patlatı tabi suyu patlatırkem benim açıklık 7 cm olmuştu ayy ondan sonra bir ağrılar geliyor eşim saydırıyorum elini sıkıyorum ama asla bağırmıyorum düzenli nefes alıp veriyorum ama yinede canım acıyor ne zaman gelecek ben sabah kadar mı çekecem diye burda çok hikaye okudum o yüzden geç gelirse sabah kadar çekecek gibiydim Neyseki kızlar bir saat veya yarım saat sonra geldi hemşire 9 cm dedi sonra bana ıkın bebeğin aşağı insin dedi sonra tabi beni doğumhane alacaklar ben nasıl sancı çekiyorum beni aldılar bende tamam bitecek bak az çektin insanlar günlerce çekiyor dedim sonra doğumhane gittim çatal yatım doktorum geldi sonra benim için doğum başladı her ıkınma gelince aşağı itiriyordum bağırıyorum ebe bağırme diyor istemsiz bağırmalarım sonra kızlar 5 6 ıkınmadan sonra oğluşum geldi içimden birşey aktı derler ya öyle oldu ve bir anda herşey bitti ağrı kalmadı sadece bir bebiş sesi kapladı doğumhaneyi bebişim 3 kilo 350 gram 52 cm doğdu kızlar paşam adı Atlas herkes bir avaz da kurtulma için dua ettim.
Kızlar tavsiyelerim var sancı çekerken nefes doğru alıp verin depent kilot bezler hayat kurtarıyor, yanınıza korse alın normal doğum iseniz doğum sonrası takın göbek toparlansın, evde açılma için bol bol hareket yapın kimse tembel kaçmasın son güne kadar evinin işini yapın ( riskli gebelik haric) platesin çok faydasını gördüm hurma yedim ve yürüyüş yaptım sorularınız varsa alabilirim kızlar. Bu arada 3 dikiş im var şuan onlar acıyor 😪başka bir sorunumuz yok şükür sadece meme redi yaşıyor bebişim onu başarırsak bizden güzeli yok 🥰 biz hapykist olduk anişler