Merhaba kızlar. 35 haftamız bitti kız bebeğim olacak şuan 2600gram ağırlığında. Doktora her gittiğimde ters duruyordu sezaryen olacağına kesin gözle bakmıştık artık. Ben başlarda vajinal doğum istememe rağmen kendimi sezaryen fikrine alıştırdım. Bu sebeple yürüyüş pilates yapmayı da bıraktım. Ama 2 gün önce bebeğim normal doğum pozisyonuna girmiş, çatı muayenesinde sorun olmazsa normal yapabilirsin dedi doktorum. Ben de böylece ikilem içine düştüm.
Hamileliğim başlarda çok rahat geçti ama 6. Aydan sonra her yerim şişmeye ve ağrımaya başladı. Tabi ki hepimizde var ağrılar ödemler ama benimki anormal derece. Görenler korkuyor. 36 numara olan ayaklarıma 40numaraterlik aldım 2 Aydır yağmur çamur onları giyiyordum onlar da çok sıkıyor artık. 32. Haftada ayrılmam gereken doğum iznine 29. Haftada ayrıldım onun öncesinde haftalık rapor alıp gitmemiştim nefes nefese kaldığım için ders anlatamıyordum.Vücudumdaki bütün kemikler ağrıyor özellikle kuyruk sokumu, kasıklar oturup kalkmak işkence. Ödem biriken yerler çok fazla sızlıyor ağrıyor. Bol bol su içiyorum bu arada. Kalsiyum megnezyum gibi 7 farklı takviye alıyorum her gün.Nefes almak da zulüm gibi daha önceden de burnumda sorunlar vardı şimdi hiç alamaz oldum geceleri boğulacak gibi uyanıyorum. Daha bir sürü sıkıntı var ama uzatmayayım daha fazla.
Ben bu dertlerle normal doğum zamanını nasıl bekleyeceğim? Doktor hepsine olabilir bazı hamileler böyle geçiriyor diyor testlerim de normal. Her geçen gün bana zulüm gibi geliyor doğumdan korkmuyorum ama zamanın geçmesini beklemek çok zor. Sezaryen olursam 38 hafta bitince yapabileceğini söyledi doktor.
Yerimde olsanız ne yaparsınız? Bu sıkıntılar yerine sezaryen sıkıntısı daha mı iyidir? Bunlar herkeste var demeyin herkesinki kendine zor ben kendim gibi hamile hiç görmedim. Uzun oldu ama fikirlerinizi bekliyorum...