Myssr Kizlar ferrtinim cok dusuk cikti. Kan ilaci almama ragmen. Saglik ocaginda yaptirmistim testi. Ozele gidiyorm normalde ama doktorum hic test istememisti burda doktoru test isteyenleri gorunce yaptiraym belki benim de yetmiyodur ilac dedim. Kanim hep dusuyo benim cunku. O da bi kadn dogumcu gorsun dedi. Ozeli birakip devlete gecmeyi dusunuyodum muayene iki katina cikmis cunku bu ay biraz fazla da harcadik smdi ona para veremem dedim. 27 sine buldm randevu o surede ilaci ikiser icsem acaba bisi olurmu gunde bitane idi. Bebisime gitmistir insallah kanlar ben kansiz kalsam da sikinti degil doguma var nasilsa.
Cancana_ Myssr eger imkaniniz varsa eti cok bol yiyin birde ciger dalak türü beslenin benim cok şükür kanim erkek kani kadar yuksek eti cok yiyorum vitamin bile kullanmıyorum degerlerim yuksek diye bebege kan gider insallah onu takma ama doğum sonrasi cok halsiz gucsuz kalirsiniz
Cancana_ Myssr ilaci iki almayin demir zehirlenmesi olabilir gidene kadar tekle destekleyin bence normal gidadan takviye etmeye calisin
Mammimammi Myssr bence doktorunuza danışmadan dozu arttırmayın. Fazla alımda demir zehirlenmesi olabiliyor. Gıdalarla takviye yapmaya çalışın. Biraz desteklemeniz lazım. Mesela et mümkünse hergün yiyin ve yanında yogurt ayran tüketmeyin. Etten alacağınız demiri yogurt absorbe eder çünkü. Rokaya limon sıkıp bol bol yiyin. Tam demir deposu. Çay mümkünse içmeyin. İçiyorsanız da içine bir dilim limon atın. Çayın demir emilimini engelleyen maddeyi de limon engelliyor çünkü. Pekmez ve yumurtada da iyi demir var. Bunlara dikkat ederseniz demiriniz kesin yükselir. Dikkat etmezseniz böyle çift doz da kullansanız emilim engellenecegi için hep düşük olur. 6 yıl diyet kliniginde çalıştığım için biliyorum. Birde annemin demiri 3 Dü düşünün. Normalde bu düşüklüğe yatış veriliyor çalıştığım diyetisyen bunlara dikkat ederse 1 aya kalmaz normale dönecegini söylemişti. Yatış yapmadan rokayla çayı keserek valla kadının demirini normale döndürmüştük.
Seda8308 Myssr Kanınız çok düşükse doktorlar genelde serum takviyesi yapıyorlar kesin ve etkili çözüm doktorunuza danışın ilaçtan g dağa kısa sürede etki ediyor
Myssr Cancana_ evde et var cok sukur imkan var da et sevmiyorm ama kofte vs yapip yiyorm. Ne guzel ya yuksek gormedm ben hic
Cancana_ Myssr kofteyi kizartmayin o zaman ekmekte cok cok az atin firinlayin yda izgara gibi vitamin olmesin
Myssr Mammimammi 3.86 cikti ferritinim. Demirin fazlasi zararli biliyorm da baya dusuk 16 gunde herlde fazla yukselmez cift dozla die dusndm. Doktora gidince o der bisi diye. Masallah yaa et yemiyorum daha dogrusu yiyemiyorm midem almiyo. Pekmeze basliyim diye dusundm ztn. Hamilelikten dolayi cayi azalttm eskiden icerdm cok. 2 acik iciyorm kahvaltida. Rokaya da bakaym. Ben de ispanakla limon yapayim demistim. Yumurtayi hergun yiyorum bakalim doktora gidene kdr ne kdr yukseltebilcm
Yenigebe9 Sakatat fazla yemeyin hele ki ciğer çok önerilmez. Ben maltofer kullandım, küçük flakon şeklinde tadı çok güzelbaya düzeltti bi sorun isterseniz doktorunuz demir hapları pek çıkartmıyor ben neler içmedim. En son bu sürüp gbi olan çok iyi geldi
Myssr Yenigebe9 sakatat yemiyormki hic ciger de :d ilaci soraym saglik ocaginsaki doktor igne yaparlar buyk ihtimal dedi