Mrym93 11 haftalık gebeyim, affedersınız beyazımsı pütürümsü akıntım var. Peçeteye sildikten sonra peçetede küçük küçük beyazımsı şeyler oluyor. Sebebi nedir? Olanlar oldumu
Cagla_92 Mrym93 Hamileliğin boyunca vajinan rahim ağzını ıslak tutmak ve enfeksiyonlara karşı korumak için daha fazla akıntı üretir Hamilelikte beyaz sümüksü akıntı da bu nedenle normal. Özellikle gebeliğinin son aylarına doğru bu türde akıntı daha fazla olur. Önemli olan akıntının açık beyaz renkli ve kokusuz olduğundan emin olman.
Cagla_92 Mrym93 eğer akıntıdan rahatsız oluyorsan Ped kullanabilirsin. Vajinaya istenmeyen mikropların girmesine neden olabileceği için tampon kullanmaktan kaçınmalısın. Külotlu ya da naylon çoraplar giymemelisin. Onun yerine pamuklu ağı olan iç çamaşırları tercih etmelisin. Kendini temiz ve kuru tutmak için vajinal yıkama yapmamalısın. Çünkü bu yıkama ile vajinadaki normal mikroorganizma dengesini bozabilirsin.
Sinemmm03 Mrym93 canim bende 11 haftaligim benimde akinti fazla ama duz beyaz sadece. peynirimsi birseyler geliyorsa enfeksiyon diye biliyorum doktoruna danışabilirsin
Kuzeyufuk Mrym93 İlk günden beri şu an 22 haftalıkz sürekli beyaz peynirimce bir akıntım var yanma falan yok idrar kültürü yaptır dedi doktorum yaptırdım üreme falan görülmedi yani iyi enfeksiyon şeyine karşı doktorum alttan muayene etti Kokulum okulu değil Dedi bazı hamilelerde hamileliğin verdiği hormonlarla salgılanan hormonlarla bunların olabileceğini söyledi bol bol su içeceksin dedi suyla geçecek dedi ben de bol bol su içmeye çalışıyorum sen de öyle yap
Burculicee Mrym93 akıntı olması normal ben günlük ped kullanıyorum eğer akıntını rengi değiş ve kokusu kötü olursa doktorunuza bildirin iltihap olabilir