Evet bende bütün doğuramıyorum paylaşımlarının altında yazıyordum. Ta ki doğumum 40+2 de 8 Kasım akşam 9 gibi ayaktayken bir sıvının gelmesini hissetmemle başladı. (Öncesinde nişan olduğunu düşündüğüm beyaz yoğun akıntılar oluyordu sadece ve ara ara yalancı Kasılmalar.) Bir doğum koçu (ebe) ile çalışmaya karar vermiştim. Hemen onu aradım uyumaya çalış dedi ama ne mümkün. Keşke dinleyip uyusaydım. Kasılmalar hafif hafif giriyordu ve ben sakince karşılıyordum. Hatta Kasılmalar diye bir uygulama indirdim girdikçe sıklığını takip ediyordum. Sıklaşmışsa ebeye haber ettim Saat 12 gibi ebe geldi muayene etti 2cm açıklığım olduğunu suyumun tam patlamadığını söyledi. Uyumaya çalış dedi ama saat 4.00a kadar sıklaşan sancıları karşıladım. Daha sonra küvete su doldurup içinde karşılamaya başladım beni sıcak su inanılmaz rahatlattı. Sabah saat 7ye kadar sancılarım sürdü. 9cm açılma ile hastaneye geldim doktoruma haber verildi. Yine burada da duşa girdim ve sancı geldikçe ıkınmam söylendi. Bu kısım biraz daha zor olsa da en son büyük tuvaletim gelir gibi hissettim ve tutamadığım ıkınma hissi geldi. Hemen doğumhaneye geçip doktorumun ıkın sesleri ile saat 9:15 gibi kızımı kucağıma aldım. Gerçekten her şeyi unutturuyor. Gece boyu uykusuz kaldığım için ıkınma kısmı zorladı beni ama çok güzel bir hikayem oldu. Şu an kendiliğinden oluşan yırtık nedeniyle tek bir dikişim var. Oturup kalkarken biraz acıyor ama çok şükür. Şimdi süt emzirme onlarla uğraşmaya başladım :) Darısı tüm isteyenlere ve tavsiyem kesinlikle doğum koçu ile çalışın açılma sürecini evde ve suda geçirmek çok iyi fikir !