Beklenen dogum tarihimiz 12 eylül du ve ben deli gibi squat pilates yürüyüş yapiyordum ama hic yalanci sanci vs olmamıştı. 6 eylulde 39+0 da burada doguramiyorum totemini denedim ve gecesine nisanım geldi😁 heyecanlandim esimi uyandirmadim ertesi gun sinavi vardi bisey demedim esim sınava gidince deli gibi temizlik yaptim ütü yaptim sancim yoktu hafif adet sancısı vardi. Sonra esim geldi ona soyledim . Bu arada nisandan sonra kanama seklinde devam etti az az doktoruma soyledim cunku farkli bi ile gidecektim dogum icin o da takip etmemi soyledi eger artarsa gel dedi. Neyse aksam oldu sanki biseyler oluyordu bana farkli bisey oldugunu anladim ve programdan takip etmeye basladim 20 dk bi geliyordu sancilar bu arada esimle buzdolabina kış icin yemelik yesil fasulye dograyip koyduk😂 sonra gelen sancilar artinca korktum doguma yetisemem diye cunku dogum yapacagim hastane 2 saatlik uzakliktaydi. Sonra bulundugum ilde gittim acile 2 cm aciklik ve nst de sanci cikinca kagit imzalayip eve geldik esyalarimizi aldik cay falan yaptik termosla yanımıza aldik😂 yolculuğumuz sakin gecti yolda hatta suyum gelmeye basladi😁 hastaneye gittik hemen nst ye basladilar aciklik aynıydı sancilarimin yetersiz oldugunu soylediler sabaha kadar bekleyip ilerleme olmazsa shni takacaklardi. Sabaha kadar sanci cektim.her 2 saate bi alttan muayene ettiler . Bu arada sancilarim anlatilanlar gibi değildi sadece ön cati kemigimi ayiriyorlar sanki geri birleştiriyorlar gibiydi. Sanciyi hicbisekilde rahat karsilayamadim hicbisekilde azalmadi🙄 pilates topu istedim onunla biraz iyi geldi. Sabah suni sanci taktılar ondan sonrasi jet gibi ilerledi . 30 sn bi sanci giriyordu ve ben artik dayanamıyordum . 6 cm de epidural takildi ve sonrasi bulutlarin ustu resmen🤩 epiduralden sonra suni sancidan dolayi bebegin kalp atışları yavasladi suni sanciyi kapattilar ve oksijen verdiler sonra biri geldi ve dogumhaneye gidiyoruz dogumun olacak dediler şaşkınlık mutluluk cok karisik duygular yasadim ve biraz midem bulandi kustum🤦♀️ bu arada esim her animda yanimdaydi . Baska kimse yoktu ve cok rahat ettim . Sizde giderken bence az kisi olsun yaninizda . Sonra masaya aldilar ve hicbisey hissetmedim . Bacaklarimi popomu gorevliler koydu masaya . Bu arada hazirlik yapılırken ben sacimi yüzüme surdum caktirmadan belki gunes lekeleri gecer diye😂Sonra nasil ikinmam gerektigini anlatti doktor ikindim ama yeterli gelmedi ebe de bastirdi ayni zamanda tabi karnim sonrasinda morardi. 3 4 ikinmayla bebegim dogdu sicacikti muhtesem biseydi. Sonra dr dikis vs halletti beni yataga aldilar odamiza gectik ve ben dogumdan sonra yaklasik 4 5 saat hicbisey hissetmedim😍 o yuzden epidurali siddetle tavsiye ederim. Hikaye daha da uzar da sıkılmayın diye uzatmadim tesekkurler😂