• Öneri
  • gebe kalmadan kullanilacak vitamin vb. ilaçlar

burcu06 hamilelikten birkaç ay önce folik asit kullanılması öneriliyor anne olacakların

burcu06 tahlil yaptırın Demir takviyesi falan da yapılabilir doktorla görüşmenizde fayda bar kendi başınıza kullanmayın birşey

Bence öncelikle dahiliye polikliğine gidip genel bir kontrol yaptırmanız. Farkında değilsinizdir belki bazı mineralleriniz ve vitaminleriniz eksik olabilir. Eksik olanları gerek beslenme gerekirse ilaçla tamamlamanızı öneririm. Kalsiyum, demir, çinko, d ve b vitamini değerleriniz önemli.
      Daha sonra kadın doğum doktoruna geçip orada da genel muayene olup hormonlarınıza baktırın. Ben evlenmeden önce genel kontrolümde östrojen hormonlarımın dipte olduğunu fark ettik. Aylarca ilaç kullandım. Farkına varmasaydık bu kadar çabuk hamile kalamazdım belki de.
      Doktorunuz size folik aside ne zaman başlamanız gerektiğini söyler. Bence Ağustos istiyorsanız şu an başlamak için uygun bir dönem.
      İnşallah istediğiniz zaman hamile kalır ve sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz.

Gozdealpu ben dahiliye doktoruna subatta gorunmustum tekrar gitmedim sadece dogum kontrol hapi kullandigim icin hormon seviyem yuksek cikti hapi kestim ve simdide hamile kalmak istiyorum ama kafin doguma bi gorunecegim dediginiz gibi herseye bakilmasi gerekiyor bu benim ikinci hamileligim olacak ama aradan 6-7sene gecti ve bircok seyi unutmusum bu zaman zarfinda

burcu06 dahiliye haziran sonu tekrar gidiniz o zaman
          Hapı kesince hemen hamile kalınmıyor sanırım

burcu06 Benim bildiklerim ve yaptıklarım hap olarak folik asit içmekti onun dışında eşine keçiboynuzu pekmezi ceviz badem kabak çekirdeği falan yedirmek oldu 🙂

Gozdealpu Hapi subat ta kestim bence bi etkisi kalmamistir kadin dogumla konusup eger gerek gorurse dahiliye ye gorunecegim kafam cok karisik 😞

Eby8893 folik asit aklimda digerlerinide yaparim tabiki ☺

Endokrinoloji bölümüne gidip tiroid ve iyot değerlerinize baktırın derim. Sanırım dahiliye de yapıyor bu testleri.
                Rutin olarak da folik asit kullanabilirsiniz. Ve eğer kiloluysanız mutlaka bi kaç kilo verin derim gebelik öncesi

burcu06 hap kullanmadığım için süresini bilmiyorum. Doktorlarınızla konuşarak halledebilirsiniz. Spor yapmanız da iyi olur