Merhabalar🌸 tartışmalardan beni tanıyanlar olacaktır. 22.haftada başlayan riskli gebeliğim, 6 kasımda 35hafta 0 gün ile sonlandı🌿 Hikayemi riskli gebelere ilham olması açısından paylaşmak istiyorum🌼
Oligohidroamnios(su azlığı)+ IUGG( bebeğin gelişiminin geride olması)+ preeklamsi(gebelik zehirlenmesi)+gebelik diyabeti tanılı, panik atak tanısız hem ebe hem gebeydim🙊🤦🏻♀️ Her haftaki rutin kontrolümde tansiyonunlarımın yine yüksek seyredince doktorum yatış ve takip önerdi. Amacı tansiyonlarımı takip edip, 24 saatlik idrar toplatıp, bebeğin iyilik haline göre beni eve göndermekti. 37-38. Haftayı görmeyi umut ediyorduk ikimiz de🌸🌺4 kasımda yatışım yapıldı, her şey normaldi tansiyonlarım bile😁 5 kasım gecesi aniden tansiyonlarım yükseldi ama rutinlerim bozulmadı. Sabahına usg de suyumun iyice azaldığını, tansiyonlarımın yüksek seyrettiğini görünce doktorum hemen sezaryen planladı. 6 kasım cuma günü panik ataklı sezaryenden ölesiye korkan ben spinal anestezi ile sezaryen oldum. Çünkü önceliğim kızımın sağlığıydı, kendimi düşünmek aklıma bile gelmedi. Çok çok rahat bi ameliyat oldu. Asla beklediğim gibi değildi. Bunca zamanı, geceyi bana uykusuz geçirten panik atak Allah seni bildiği gibi yapsın e mi😒
Bebeğim 1770 gr doğdu ve yenidoğan yoğun bakıma alındı. Dün buluştuk kendisiyle çok güzel biri, çok da tatlı. Allahım sağ salim kavuşmayı nasip et bize🙏🏻🌸 evladına kavuşmayı bekleyen herkesi de sağlıkla, sıhhatle kavuştur🙏🏻🌸
Konya’da riskli gebe olarak Ali Acar’a takipliydim. Çok iyi bi hekim öneririm demeye bile utanırım kendisi marka bi hekim. Konya Şehir Hastanesinde çalıştığım için yatışım orada yapıldı ve sezaryeni de orda oldum. Bütün gebeliğim boyunca Ali hocayla birlikte Melike Geyik Bayman’a takip oldum. Harika bi doktordur. Kızımın göbek ismi de Melike zaten🌸♥️ Ancak doktorum izinli olduğu için yine şehir hastanesinde sezaryenmi Fatih Yılmaz yaptı. Tanıdığım en iyi cerrahlardan🌸🌸 hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim🙏🏻🌸 herkese sağlıklı doğumlar diliyorum🌸🌸