Herkes gibi bende doğum hikayesi okurken şuan yazdığıma inanamiyorum. 38+6 da aksam yemek sonrası suyum geldi. Ilkten değildir belki tuvaletimdir dedim bekledim ama sonrasında birden boşaldı şeffaf kokusuz temiz bir su. Haliyle eşyaları alıp hastaneye geçtik. Ilk kez çatı muayenesi olacaktım tırsıyordum açıkçası. Nöbetçi dr çok tatlı idi hic bişey anlamadım çatı muayenesinden nefes aldım bitti gitti. Sıfır sancı Sıfır açıklıkla yatışım yapıldı. Plan yapmamak lazım, hep sancılarımı evde çekeceğim hemen hastaneye gitmeyeceğim diyordum ama malesef suyum gelince yatmak zorunda kaldım. Bu zamana kadar hiç sancim olmamıştı açılmam da olmuyordu fitil verdiler onu yerleştirirken biraz ileri koyacağını az bi aciyacagini söyledi ebe öylede oldu. Bebeğim kanala inmemişti bas aşağıydı fakat açılmam hic yoktu o yüzden acı oldu dedi ebe. Buarada ön yargıyla gitmistim ama öyle olmadı ebelerin ilgisi yakınlığı muhteşemdi sanki kardeşleri gibiydim hepsinden Allah razı olsun. Lavman yapıldı (basit bir işlemmis korkunc bişey sanıyordum 😊 ) Fitil suni sancı olarak verildi aksam 10 da fakat sabah 7 ye kadar ne açılma ne sancı. Geziyorum gayet rahatım ağrın yokmu diyolar yok diyorum. Bir yandan da tırsıyorum neden açılmıyor napicam ben diye. Sürekli yürüdüm merdiven indim çıktım plates topunda zıpladım nafile bebeğim kanala inmiyor açılmam olmuyor. Sabah 9 da kendi doktorum geldi muayene etti geceden beri 1 cm olmuş beklemeyelim suyun gelmiş bebek riske girer enfeksiyon kapar dedi beni aldı bir ağlama sezaryen hic düşünmemiştim. Eşim ve kayınvalidem yanımda idi,düşündük taşındık teselli ettiler beni bende kabul ettim. Hazırlıklar yapıldı sonda takıldı (çok acılı bişey değil kasmayın.) Ameliyathaneye sedyede gidiyorum eşim elimi tutuyor ben titriyorum ağlıyorum korkuyorum acayip bir haldeyim başıma ne gelecek bilmiyorum 😑 buz gibi yatırdılar beni mecburi olduğu icin genel anestezi uygulandı,uyandığımda eşim yanimda, askim cok güzel çok güzel diyordu ben daha ayılmamışım tabi. Hani nerde kızım iyimi gördünmü falan diyorum. Bebeğimden 45 dk sonra çıkmışım. Ilk babası kavuşmuş. Sonra yanıma getirdiler başladım ağlamaya yavrummm diye hala inanamıyordum 😁 neyse kontroller için götürdüler. Ağrım ve kanamam vardı deepend muhteşemmis gerçekten 1 paket yetti bana. Kum torbası ve bastırma faslı biraz sıkıcı ama dayaniliyor. Ağrı kesici yapıyolar ağrınız cok olmuyor hafif adet ağrısı gibi. Ayağı kalktım yürüdüm gazımı tuvaletimi hep yaptım ebeleri dinleyin sadece sıvı tükettim zorlanmadım. Sonda çıkışı da basit bişeydi anlamadım bile. Emzirdim sütüm vardı cok şükür bebeğimde iyiydi 3300 kg 50 cm doğdu kızım. 1 gece kaldık şimdi evdeyiz bebeğim emdi uyuyor çok başka bir duygu hep okurdum şimdi ben yazıyorum bu hisleri. Benden dua isteyen istemeyen herkese dua ettim hasta olanlara bebek isteyenlere doğum yapacaklara hepinize. Rabbim sizleri de kurtarsın. Gerçekten de korkmayın bol bol dua edin hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşun hepinizi öpüyorum 😘😘