Bu konularda çok tecrübem yok muhakkak benden daha iyi bilenler vardır fakat bence en doğrusu Hamilelik beklerken sakin olmak. Evet çok heyecanlıyız biliyorum fakat adetimiz 4-5 gün gecikmeden test yapmamak testte pozitifi görünce sakince bir kaç gün bekleyip öyle doktora gitmek daha doğru bence. Çünkü hemen doktora gidince stres çok artıyor yok beta katlandı mı yok kese görüldü mü kese küçük mü boş mu vs en heyecanlı zamanlarımızda bir sürü strese giriyoruz.
Bundan önceki gebeliğimde adet günümde hemen yaptım test hemen kan verdim 2 günde bir takip ettim her günüm ayrı araştırmayla geçti kimyasal mı dış gebelik mi boş gebelik mi vs bir sürü stres. Daha sonra da düşükle sonuçlandı tüm olumsuzlukları o stresle kendime çektiğimi düşünüyorum. Normal olma ihtimalinden çok kötü tecrübeler okuyordum internette.
Bu sefer kan bile vermedim idrarda pozitif gördüm 8 gün sonraya randevu aldım direk gözüktü kese. Benim düşüncem tabii bu. Allah bir can nasip ettiyse biz de süreci sakin karşılamalıyız. Kimyasal gebeliklerin bir çoğu farkedilmiyormuş bile adet gecikmesi olarak görülüyormuş ama maalesef biz daha adet olmadan test yapmaya başladığımız için hem tüm stresi çekerek hem tüm ihtimalleri düşüne düşüne geçiriyoruz zamanımızı.
Burda gördüğüm kadarıyla ya adetine daha 10 gün varken başlıyor test yapmalar sizce de kendimize psikolojimize yazık etmiyor muyuz? Gelin bebişleri sakince bekleyelim adetimiz bir kaç gün geçmeden test yapmayalım. Hemen kötü ihtimallere dalmayalım. Beyin o kadar güçlü bir organ ki tüm vücudu yönetiyor kararları veriyor.
Bir adam buzhanede kilitli kalmış orada tabelada -20 derece yazıyormuş adam sabaha ölü bulunmuş buzhane aslında hiç çalışmıyormuş ve asla o derecede değilmiş ama adamın bulguları donarak ölme belirtileri vermiş. İşte beynimizin gücü. Aynı şekilde bir çalışmada insanların gözünü bağlayıp kızgın tellerle ellerine dokunulacağı söylenmiş teller kızgın olmadığı halde elleri yanan olmuş beynimiz vücudumuza neyi telkin ederse o gerçekleşiyor arkadaşlar.
Her zaman iyiyi düşünelim. Güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır demişler. Hepimiz güzel görelim güzelliklerle meşgul olalım hayatımızdan lezzet alalım bizi de güzellikler bulsun hep.
Hamilelik beklediğimiz süreçte sakin kalalım, vücudumuzu strese sokmayalım. Daha önceki aylardan birinde o kadar hamile olmak istiyordum ki adetim de gecikmişti test yaptım negatif çıktı ama internette hep kanda belli olur yazıyordu gidip kan verdim onda da negatifi gördükten hemen sonra adet oldum. Vücudumuzu hangi psikolojiye sokarsak bize o tepkiyi verir. Yalancı belirtiler de yaşatır, nedensiz gecikmeler de. Bu nedenle lütfen sakin kalalım. Rabbim nasip ettiğinde güzel yavrumuzu sakince karşılayalım. ❤️