Merhabalar,
Dün buraya aşırı halsizlik, baş ağrısı ve bulantı şikayetlerim olduğunu ve gebelik zehirlenmesinden şüphelendiğimi yazmıştım. Acile gittiğimde böyle bir şeyden şüphe edilmedi sadece sıvı takviyesi bir serum yapıldı ve kusma başladı ardından. Bu konu hakkında bir fikri olan var mı diye yazdığımda pek cevap alamadığım için olurda başına gelen olursa gecikmeden tedbirli olsun diye sebeplerini yazacağım.
36+0dayım. Tüm bu olanlardan sonra gece 23.30 civarı kasılmalarım başladı. Bulunduğum bölgede imkanlar kısıtlı olduğundan acillerde kadın doğumcu bulamayıp sabaha kadar bekledim. Gitgide sıklaşan kasılmalarım devam etti bu sırada. Sancılarım adet sancısından halliceydi. Sabah ilk iş doktoruma geldim tabi. Nstye girdiğimde 100lere kadar çıkan bir sancının başladığını görmüş olduk. Erken doğum teşhisi koyuldu. Sancıların başlama hazırlığı imiş o halsizlikler bulantılar yani. Açıklığım henüz olmadığı için doğumu durdurma kararı aldı doktorum. Öğlen 2 sen beri hastaneye yatırdım. 5 serum ve belli aralıklarla 6 hap verildi bir de ciğer geliştirici iğne. Şuan saat gece 2.10 ve hala sancılarım 80-100 araşığımda çıkıyor. Böyle devam eder ve açıklık olursa tedaviyi durdurup doğuma alacaklar.
kısacası gebelikte en ufak bişeyi bişe ihmal etmemek gerekiyormuş. Bu şekilde sancısı başlayıpta ilaçlara rağmen sancısı durmayan ve doğum yapan olduysa da tecrübelerinden faydalanmayı çok isterim. Rabbim hepimize sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin.
not: lütfen postu gördüyseniz bana ve bebeğime sağlıkla ve en hayırlı zamanda kavuşmamız için dua eder misiniz? 🤗🌹