bebekesu merhaba anneler🌸 Şeker yükleme konusunda çok kararsızım. Fikirlerinizi,deneyimlerimizi paylaşır mısınız?
Sen1meleksin bebekesu bende çok kararsızım yaptırmayacak gibiyim bu konuda doktorlar 2 ye ayrılıyor kimi zararlı bebeğe diyo kimi yararlı bilemedim
Sen1meleksin bebekesu 2 dilim baklava diyor çoğu ama canan karatayı dinledim baklavadaki şekerle asla eş değer değil diyor başka doktorlarda bebeğin sağlığı için kesin diyor arada kaldım
Busegul35 Tabiikii yaptırmanızı öneririm sonuçta bebeğin sağlığı için en azından onlem alınır seker varsa yoksa içiniz rahat eder 2 dilim baklavaya es değer içeceğiniz su
bebekesu Busegul35 Sen1meleksin Ailede şeker yoksa ve kilonuz normalse asla gerek yok diyen bir sürü dr var. Benim dr um istedi karşı gelmek istemem tabiki ama şu hassas süreci çok araştırıp okuyoruz ve kafalar karışıyor. Gerçekten bilemiyorum..
Irmakkk01 Sen1meleksin Valla ben normalde şekerli şeyler yemem tatli çikolata ama verdikleri şekerli su senin normal hayatta yediğin tatlı çikolata kek vs aynı oranda ben yapılması gerektiğini düşünüyorum
Happybabyyy Sen1meleksin cogu doktor oneriyor. Aradan iki uc tane farkli düşünce var o kdr. Bence tabi
ikizannesi2985 Sen1meleksin canan karatay a bu söyleminden dolayı doktorlar dava açtılar, insanları yanlış yönlendiriyor diye. Kadın doğum doktoru değil ki kendisi. Şeker varsa bebek ölümüne kadar gidiyor… tabii siz bilirsiniz yine de
bebekesu Sen1meleksin Evet değilmiş ve vücudun alışık olmadığı bir anda içildiği için zararı büyük diyen var. Ben zaten gazlı ve şekerli şeyler içmem normalde de. Şimdi şu süreçte içmem ne gibi etkiler yaratır diye kafam allak bullak oldu.
Seda1461 Sen1meleksin Canan Hanıma herkes karşı duruyordu.Şimdi herkes yavaş yavaş dediğine geliyor.Onun için bende yaptırmıycam.
mine-1994 bebekesu benim doktorum gerek görmedi. Ailende şeker hastası olan var mı dedi ben de yok dedim ailede kimsede yok. Kilonda da sıkıntı yok o yüzden yaptırmama gerek yok dedi yaptırmadım
Dilarraa mine-1994 bende zayıf olduğım için sende çocukta şeker çıkmaz yaptırma diyorlar ama kayınvalidem de yüksek şeker var ya çıkarsa diye korkuyorum yapturcam sanırım
Happybabyyy bebekesu ben yaptirdim. Icim rahat etti. Yoksa aklim hep kalacakti. Iyi ki yaptırmışim. 7.5 ayligim cnm oyle sekerli istiyo ki. Arada gofret yiyorum. Test yaptirmasam meyveyi bile tuketmeye korkardim eminim
mine-1994 Dilarraa doktorunuz yaptırmanızı öneriyorsa yaptırın benim doktorum yaptır dese ben de yaptıracaktım. Babannede şeker varmış o yüzden yaptırmak en doğrusu olur
Tanes Dilarraa bunun esinizin tarafiyla alakasi yokmus sizde yada sizin ailenizde varsa sikinti o zaman yaptirmaniz gerekir
bebekesu ikizannesi2985 Evet onu da izledim ama kadın doğum doktorlarından da dinledim karşı gelen gerçekten çok fazla. Hatta yakın gelecekte bu testin kaldırılacağına dair çalışmalar yapılıyormuş. Gerçekten bilemiyorum ne yapılması doğrudur diye..
bebekesu Hapybayb 22. haftamda istedi doktorum. 2 hafta sonra gitmem gerekiyor ama doğru karar nedir bilemiyorum.. çevremde yaptırmayan çok fazla kişi var ve sıkıntı ile karşılaşmamışlar ama doktoruma da karşı gelerek yaptır dediği şeyi yaptırmamak da içimi rahatlatmıyor.
Hapybayb bebekesu bende aynısını düşünüyorum benimde çevremde yaptırmayan cok kişi var ama sanırım yaptırıcam
Umutluuu bebekesu ben geçen hafta yaptırdım. Doktorum özellikle istedi çünkü benim annemde şeker hastalığı vardı. Bebeğe hiçbir zararı yok asıl gebelik şekeri varsa ve tespit edilmezse daha zararlı dedi.
Dryalp bebekesu benım normalde sekerım var açlık tokluk ölçtürmüştüm yaptırmıcam çünkü var şeker daha 19haftalıgız suan dıyetteyım