Merhaba güzel anneler, anlatılacak yazılacak çok şey var ama uzun tutmayacağım. Çok şükür Rabbim’e hamileliğim rahat geçti. Ne bir bulantı ne bir ağrı. Doğumum da öyle geçer sanıyordum ama çok zorlandım. Kendi sancım gelmedi, su ve nişanım da gelmedi. Doktorum da perşembeye gel başlatalım dedi. Baştan beri 1 cm açıklığım vardı. Son iki ay sabah akşam birer saat yürüdüğüm hurma vs. denediğim halde açıklık olmadı. Ama doktorum çatın oldukça müsait dedi baştan beri hep normal doğuma odaklandık. Perşembe 11 gibi yatışım yapıldı. Suni sancı takıldı, saat 4’e 5’e kadar gram sancı hissetmedim. Allah şükür 6 gibi açıklığım 5’i bulmuştu. Suyumu patlattılar çatı muayenesinde hafif zorlandığım için epidural verelim dedi doktorum kabul ettim. Saat 7’ye geldiğinde açıklık 7 ve 8’i buldu dedi ebe hemen doğumhaneye aldılar. Ardından doktorum geldi. Gram sancı ve acısız doğuma girdim 😊 acı eşinin yüksek dedi ebe. Ama doğumda bebeğim rahat gelemedi ıkınıyorum sandım ama ıkınamadım. Epidural ıkınma hissini azaltıyor dedi doktorum hadi hadi diyerek gaza getirdi beni. Birazdan göbeğimden bastırmayla bebeğim yarım saat içinde doğdu. Hep okurdum da inanmazdım kızlar. Onun o doğduğu an, ilk gördüğüm an… Ah asla tarifi yok. Bin tane acı çekerim o anı tekrar tekrar yaşamak için. Rabbim herkese nasip etsin. Sabırla evladının yolunu bekleyenlere sağlıkla kavuştursun. Doktorum çok korktu kanalda sıkışacak diye ama son ıkınmamla doğdu bebeğim. Dikişlerim oldu, doğumdan sonra sadece onlar zorladı beni. Şimdi de otururken zorlanıyorum. Ama evladımın yüzünü görünce geçip gidiyor hepsi sanki. Kısa olacak dedim ama bir bu kadar da anlatmadıklarım vardır. Hiç korkmayın hepsi geçiyor, geçiyormuş gördüm. Sağlıkla kavuşun miniklerinize. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Elimden geldiği kadar cevaplarım. 🌸 Hayırlı ve kolay doğumlarınız olsun. Biz kadınlar çok güçlü varlıklarız. Bir kez daha anladım. Doktorum doğumdan sonra cennet neden annelerin ayakları altındaymış anladın mı, dedi. Ah dedim anlamam mı🥰