Kalp-1996 Selam kızlar 31 Ekim de doğumum oldu bebeğim 38 haftalık doğdu hafif sarılık var dediler ertesi gün Pazar bizi çıkartılar hastaneden Pazartesi kontrole gittik kızımın sarılık değeri 18 çıktı çok yüksek dedi doktorumuz ışık tedavisi için yoğun bakıma yattı kızım 2 gün kaldı çıktı bugün doktor kontrolüne gittik test sonucumuz 13 çıktı şimdilik normal yüksekliği dedi doktor hemen bi anda geçmez dedi aynı sorunu yaşayan varmı kızlar çok korkuyorum bebeğime
Betzm Kalp-1996 kan uyuşmazlığı ne alaka oluyor benim kızımdada vardı 40ı cıkana kadar devam etti sürekli emzir korkma
yumukeller Kalp-1996 bizde kan uyuşmazlığı yok ama benim kızımda da oldu sarılık. 18 degeriydi 24 saat yatış verdiler 24 saatin sonunda 9a düşmüştü değeri bol bol emzirdim çok şükür onuda atlattik. Beslenmesine dikkat edersen çabuk toparlanır sütun yetmiyorsa mama ver mamaya alışır diye korkma onun sağlığından önemli değil. Ben kaynanamgili dinledim… yüzünden belliydi sarılığı mama verme verme dediler sonra hastanede yatırmak zorunda kaldık vicdan azabı çektim
Kalp-1996 Betzm kaç çıktı testleriniz acaba topuktan kan aldılar bizden 18 çıktı yoğun bakıma yatıcak dediler ışık tedavisi ve serum verdiler 2 gün kaldı orda süt sagıp götürdüm
Edu-35 Kan uyusmazlıgı değil canım.kanların birbirini tutmaması,mesela esim 0Rh+ ben b rh+ .malesef bütün cocuklarım sarılık oldu.Genelde eslerde 0’lı gruplar a ve b grubu ile birleşince cocukta sarılık ihtimalini artırıyormus.
Kalp-1996 Edu-35 sarılık şuan 13 e düştü ama ilk test yaptırdığımızda 18 çıktı yoğun bakıma yattı kızım 2 gün kaldı süt sagıp götürdüm ama şuan hep korkuyorum kızım 1 saatte bir emiyo emerken göğsümde uyuyo çekmiyorum devam ediyo arada
Edu-35 Kalp-1996 siz devam edin emzirmeye ama gececektir.düsmeye basladıysa tekrar yükselmez merak etmeyin🌸
Kalp-1996 yumukeller banada doktor mama verme diyo sizce vermelimiyim günde 2 kez de olsa vermek istiyorum sütümde 1 saat kalıyo içiyo duruyo
Kalp-1996 Edu-35 inş ya teşekkür ederim mama verme diyo doktorum sütün yetiyo diyo ama ben terettüt kalıyorum mama da istiyorum
yumukeller Kalp-1996 eğer sütun yetiyorsa doktorun mama verme dediyse dinle onu. Benim ilk günler yetmiyordu daha doğrusu ememiyordu kızım.. bende büyükleri dinledim mama vermedim sonra sarılık oldu. Hastanede süt sağıp iciriyorduk ama yetmiyordu o yüzden mamada verdiler işin tedavisi gorurken. Hastaneden taburcu olduktan sonra çok güzel emdi hiç mama vermedim bende
Beyis Bizimki 11 çıkmıştı doktor mama ver dedi üç gün çok az verdim tekrar test yaptırdık 9a düştü bu sefer mamayı kes dedi kestim aptamil1 kullanmıştık günde iki defa 30 cc verdim her saat başıda emzirdim
Kalp-1996 Beyis bizimde ilk 18 çıktı yoğun bakımda yattık ışık verdiler 2 gün kaldık çöktük bugün kontrole gittik 13 düşmüş Pazartesi tekrar gideceğiz daha sarılık devam ediyor dedi doktor bol bol emzir dedi mama verme diyorlar ben vericem ama