Susamcan Merhabalar 🤗 erkek bebek bekliyoruz ismimiz hazır aslında ama iki isim mi tek isim mi o noktada kararsızım. Resmiyette angarya mı olur acaba diye 🤔 Aras mı Özgür Aras mı sizce 🤷♀️
asiltosumm35 Susamcan canim benimde oglum olucak nasipse. Biz esimle en basinda iki isim istemiyoruz dedik ikimizin ortak karari. Ama cevremde cok iki isim yapan var. Bence ayrimi soyle yap. Eger siz iki isim koyup tek isim hitap edicekseniz hic iki isim koymayin. Yada siz tam ismini soylersjniz ama cevreniz tek isim hitap eder siz hayir bu cocugun adi ozgur aras demezseniz bence iki isim koymayin. Cunku gorduklerim hep ismi parcaliyor birini soyluyor o zaman iki isim anlamini kaybediyor
PapatyaaKokulumm Susamcan bizde çok kararsızdık. Ben aras istiyordum eşim yiğit veya mert. Ortak karar olsun ikimizin istediği olsun diye Aras Mert koyduk ama Aras diye sesleniyoruz Mert ismine bakmıyor bile. Ortak kararda iseniz tek isim koyun bence ama Özgür Arasta kulağa hoş geliyor 🤗
YenidenAnneOlmak Susamcan benim de oğlum olacak iki isim düşünüyoruz. Benim de iki ismim var ve sevdiğin ismi kullanma alternatifinin olması çok güzel bir şey.
Miragee Bence tek isim rabbim nasip ederse 30 haftalıgım ve kızım olacak tek isim koyacağım.. 2 isim bana göre pek kullanışlı degil genelde tek isim söylenir bazıları büyüyünce çocuk isminden birini seçwr diye düşünüyor olabilir onlara da saygı duyarım.. Ama benim ismim tekti Bi zorluk yasmaadım..
Susamcan asiltosumm35 evet bende öyle düşünüyorum tek söylenecek sınavda vs resmiyet için uğraşacak o yüzden senin gibi düşünüyorum isme de aslında Ortak karar verdik Aras’a sanırım Özgür ismine zaafımdan yanına yakıştı diye düşünce alıyor 😂
asiltosumm35 Susamcan evet sinavlarda resmi dailerde de zorlu olabilir yani bencede Aras gayet guzel 😍
Susamcan Krizantem_ 🥰 Özgür anlamı da çok anlamlı o yüzden bende çok seviyorum ama eşim Aras duyar duymaz herkese Aras olacak demeye başladı kırmakta istemiyorum o yüzden o değişmiyor 😂
Susamcan Mrb002 baktık tabiki, sahip çıkan anlamı taşıyormuş aynı zamanda Hazar denizine dökülen nehirin ismi. Ve Türkçe kökenli bi isim benim için Türkçe kökenli olması önemliydi.
Mrb002 Susamcan evet bende turkce kokenli isimlerin hayraniyim ama anlamlarina da inanilmaz takiliyorum.. aras kulaga cok hos geliyor ama anlamini beğenemiyorum ben. Bulunan mal, at kılı gibi anlamlari var. Anlamli isimler koymaktan yanayim. Niyetim yargilamak degil belki anlamina bakmamissinizdir diye soylemek istedim sadece.. ismiyle saglikla yasasin yavrunuz :)
dilekunalozcan Ben iki isim düşünüyorum ilk oglumunda iki ismi var Yusuf baha ikinci oğluma da ünal göktuğ düşünüyorum eşimde göktuğ ünal olsun diyor bakalım ne olcak sağlıcakla gelsinde kavuşalım en önemlisi