LamRa Kızlar ben ilk gebelik bilmiyorum doktorum demişti bana sağlık ocağına git kaydını yap ben gitmedim henüz doktorum diyince 5 haftalıktim şuan 17 haftalık oldum sağlık ocağına gidip kayıt nasıl yapılır bide igne kaçıncı haftada yapılır? ne zaman gitmem lazım? Kızlar bide sağlık ocağında gyno ferro sanol hapı yazsam yazılır mı orda Yazınca ücretsiz mi alırım yada reçetesiz alsam gene ikisi aynı fiyata mi gelir merak ettim sadece 🤗yardımcı olursanız sevinirim ☺️
esraizmirli LamRa 20. Haftada tetenoz aşısı olmak zorundasınız birde gyno ferro folik asit devlet onu karşılamıyor her türlü ücretli alıcaksınız yani☺️ Biran önce sağlık ocagına gidip kayıt yaptırın bebeğinizin aşılarıda oradan takip edilecek
mercimeginanne LamRa ben 4. Haftamda gittim kayıt yaptırdım 16-17. haftamda takibim oldu ilk aşım 20. Haftada yapıldı. 2. Aşım 27. Hafta da yapılcakmış. Gidip ebeye hamileyim diceksiniz dosya açıcak başka bişey yok
Aselinannesiii LamRa gidip hamile olduğunu söyleyince hemen kaydını yapıyorlar tetanoz aşısı da 2 doz oluyor kimisine 20 ve 24 hafta olması lazım. Kan ilacı ve vitamin ilacını ben sağlık ocağından ücretsiz alıyorum hep ordan veriyorlar
esraizmirli LamRa ya da demir ilacımıydı yanlış mı hatırladım😂 demirse yazılır daha uygun fiyata alırsınız☺️
rose90 esraizmirli tetenoz zorunlu değil, gyno Ferro da demir ilacı sağlık ocağı ücretsiz bile verebilir folik asit değil 🌸
Cemrenin_annesi80 esraizmirli şaka gibi ya ben gittigimde 1 ay sonraya gün verdi ilk aşı için şuan 22 haftalıgım 2 hafta sonra gıdıem 20 haftalıkken yapılıo dio herkes ben ilk aşımı 24 de yaptırmış olucam
yagmurclk LamRa Ben telefonla arayıp gebe olduğumu bildirmiştim canım. Daha sonra onlar beni arayıp çağırmışlardi tetonoz aşısı için. Belli donemlerde de muaneye için aramıştı gel ödemin var mı bakalım falan diye onlar hep arayıp çağırmıştı canım.
GmMzZZ Aile hekimine telefonla ulaşırsan onlar senin kaydını açarlar ve aşı tarihini bildirirler.ilaçlarını yazdırman konusunda daha rahat olur.
Nur34can LamRa kullandığınız gyno sarol hapı sizde ne gibi olası yan etkiler yapıyor benim Miğdemi yakıyor ve affedersiniz ama tuvaletimi isal hale getiriyor bağırsaklarımı çalıştırıyor siz de de durum aynı mı
LamRa Nur34can benim de midemi yakıyor uyumadan önce alıyorum benim çok kabızlık yaptı bende dışkı siyah koyu renk oluyor hepsinde
yagmurclk LamRa internetten bakmıştım numarasına canim. Eğer bağlı olduğun sağlık ocağıni biliyorsan ismini yaz çıkar numarası. Sonra gebe olduğumu virüsten dolayı oraya gelemediğimi söylemistim. Onlarda kaydımi yapıp hemşireniz sizinle iltibata geçecek demişti. İlerleyen dönemde de hemşire her ay arayıp bazen oraya çağırıyordu bazende telefondan durumumu soruyordu. Ve senin yerine eşinde gidip gebeliğini bildirebilir canim
LamRa Sagolun kızlar Rabbim razı olsun sizden yardımcı olduğunuz için teşekkürler 🌹🥰 Kayıt gitmeden arasan da olur dediniz nasıl arayıp sorarım yaparım kaydımı kızlar ☺️
livasmomm LamRa en erken ne zaman gidersen iyi olur Senin orda takibini yapacak bir eben olacak tlfon numarasini al kaydet. D vitamini verecek sana 12. Hqftamda basladim ben icmeye ucretsiz o hastanede yaptirdigin kan testlerini götür onlar da soruyor zaten 20. Haftqmda 1. Doz 24. Haftamda 2. Doz tetenoz aşısı oldum.. bi sorun oldugunda dr arayamazsan ebeni ararsin benim ebe cok tatlı bir bayan o da yeni doğum yapmış kilona tansiyonuna bebeğin kalp atışına falan bakiyor
LamRa livasmomm anladım canım çok sağol telefonla arayıp kayıt yapabilsem daha iyi olur ama nasıl arayıp kayıt yapılır bilmiyorum
livasmomm LamRa netten hangi saglik ocağına kayitliysan oranin numarasini bul ara aile hekimin kimse onu sor ben hamileyim kaydimi yaptirmak istiyorum ebem kim olacak de onlar birine yonlendirir
LamRa yagmurclk canım numarayı buldum bağlı olduğum sağlık ocağının☺️ arayıp ne diyeyim tam olarak kusura bakmayın sizi de rahatsız ediyorum isim soy isim tc fln mı vericem kayıt için
LamRa livasmomm ben mi diyecem hemşirenin numarasını verin yada onları aradığım da onlar mı benim numaramı kaydediyor otomatikman onlar mı arar
yagmurclk LamRa Canım ara su haftalık gebeyim, gebeliğimi sağlık ocağına bildirmem gerekiyormuş onun için aradım de onlar seni yönlendirir zaten.