Bsk-12 Esselamualeykum şekerim var evet ama ben şeker yüklemesi yaptırmadım çünkü şeker yüklemesi şart değil evde açlık tokluk ölçtüm , açlığımda çoğu zaman sıkıntı çıkmadı ama tokluk son zamanlarda hep yüksek çıkmaya başladı . Bütün dahiliyeye gittim ve bana günde 9 kere kan şekerimi ölçmemi istedi . Diyetisyene yönlendirdi . Şeker ölçüm aletim vardı onun uçları için bana rapor çıkardı bedava alayım diye . Yani şeker yüklemesi yaptırmak istemezseniz açlık tokluk şekerinizi takip edip doktora gitmeniz gerekiyor . Şekeriniz eğer varsa şeker yüklemesi çok zararlı yoksa da öyle . Çünkü içtiğiniz şekerli su direk plesenta yoluyla bebeğe geçiyor vebuna bebeğiniz ne tepki veriyor bilemiyorsunuz. Herkes 2 dilim baklava diyor ama baklavanıniçinde tereyağ süt ceviz olduğundan bu şekeri dengede tutabiliyor ama diğerini ben önermiyorum size bugğn doktor da bana tekrar sordu istemediğimi söyleyince açlık toklukla devam edicez düşmezse insülin dedi . Zaten şeker yüklemesi sonunda eğer yüklemeden sonra yüksek çıkarsa sizi gene diyetisyene gönderiyor . Aynı yolaçıkıyor . Tabi gene de siz bilirsiniz 🌷 şuan suyum gene sınıra yakın ama şimdi daha temkinli gidiyorum İnşaAllah . Asla paketli Gıda yemiyorum beyaz ekmek pirinç hamurlu şeyler yemiyorum . Gün içinde gene şekerim yüksek çıkıyor bakalım bir hafta sonunda tekrar gel dedi . Suyu artıran genelde şeker oluyor başka sebepleri olsada en büyüklerinden biri şeker