Cbgrnk Merhaba anneler. Birşey soracağım, analık parası alanlar var mı? 90 gün prim ödemek yeterlimi yoksa 120 gün mü? Muhasebeci biraz aklımı karıştırdı.
Cbgrnk Emzirme ödeneği 120 gün müş, emzirme ödeneğini almayıp analık ödeneğini sadece alanlar varmı peki? Çünkü analık parası 7000 tl lerde emzirme ödeneği 200 tl, gerek varmı 120 gün doldurmaya bilemedim
gulsahgursoy Koronadan dolayı hamile olduğum için ücretsiz izne çıkarıldım. Şu an 23+4 haftalık hamileyim ve büyük ihtimalle doğuma kadar da işe başlayamıcam. Acaba doğum parası alabilir miyim?
bimesele gulsahgursoy eğer son 1 sene içerisinde 90 günlük sigorta primin varsa alabilirsin canım. Şu an idari izindesin zaten devletin nezdinde senlik bir şey değil ki bu
Kasimannesi_ gulsahgursoy evet canım alabilirsin önemli olan son 1 yıl içinde 90 gün sigortalı olman zaten su an çalışıyor görünüyorsun yanı işsiz değilsin teknik olarak
Mevaninannesi21 bimesele canım 90 gün sigorta ödeyince 7000 TL mi alınıyor 😮 birde ne kadar ödemek gerekiyor ben hiç bilmiyorum da
bimesele Mevaninannesi21 Öncesinde çalışıyor olmak gerek sonradan ödeyince olmuyor. Ödenecek miktarda maaşa göre değişiyor
Fatma3447 Mevaninannesi21 yok canım sigortalı olman lazım işyerinde çalışıyor olman lazım 32 haftaya kadar sonra doktordan kağıt alıp işyerine vermen lazım işyeri onu SSK’ya vermesi lazım
bimesele Mevaninannesi21 çalışmayan alamıyor. Zaten çalışanlar maaşını iş yerinden alamıyor doğum izninde devletten o şekilde alıyor 16 haftasını.