30 ekim cumartesi günü kontrolde sezaryen için gün almıştık.5 kasım çarsamba icin.akşamı tansiyon yüksekliginden dolayı arayıp 4 kasım salı olsun dedi doktorum.tamam dedik iki gün boyunca takip edilecek tansiyon dedi.iki gün boyunca günde üç kez ölcümlerim 15/10’dan inmedi🤷🏻♀️Şeker hastalığımda oldugu icin tedirgin olduk.iki gün boyuncada sabahlara kadar kusmaktan ishalden ölüyordum nerdeyse😞pazartesi sabah erkenden doktoru aradık.hemen gelmemi gebelik zehirlenmesi olabilecegini söyledi.hemen doğuma alacakmış.daha hazırlıklarım bile tam değildi güya pazartesi hallederim diye düşünüyordum hep erteliyordum😞sabah duş aldım son kalanları cantaya doldurdum,yaklasık yarım saatlik bir yol sonunda hastaneye ulastık.saat tam 9’du.hemen doktorun yanına cıktık,ultrason ile baktı hemen yatıs yapılması gerektigini söyledi.yatısımız yapıldı odaya cıktık,hemen nst bagladılar.ameliyata alamayacaklarmış cünkü sekerim 300’lere vurmus.180’e inmeden ameliyata alamayacaklarmıs.9 bucukta girdigim odadan sekerimin düsmesi icin saat öğlen 1 e kadar bekledik.içinde şeker düşürücü serumlarla😞sonra birdaha ölçtüler 190’a inmiş.hemen üstümü değiştirmem gerektigini acil ameliyathaneye inmem gerektigini söylediler.hızlıca giyindim indik.ama inerken içimde hep bir korku.dördüncü sezaryen olmama ragmen😞😞ameliyat masasına yatırdılar beni,eğil dediler eğildim,aynı işlemler belden iğne vurdular.anestezyen cok iyiydi cok ilgiliydi.basımda sürekli saclarımı oksuyan bir hemsire vardı.başlangıç iyiydi evet😞sonra yattım sırt üstü sedyeye,uyusma tam olmadı.oda şekerin getirdigi bir şeymiş 🤷🏻♀️Neyse damarımdan bir şey daha verdiler.doktorum geldi kesmeyi değilde kestikten sonra karnımı acma hissini hic unutmayacagım acıyordu evet cok acıyordu🥺🥺acıyor diye bagırdım sanki beni duymuyorlardı.bak bebegin cıktı yan tarafa bak dediler.acıdan gözlerim kapalıydı.şöyle hafifce gözyaslarıyla araladım ayaklarını gördüm bebegimin.yanıma getirmişler fotolarda gördüm ama hic hatırlamıyorum😞😞sonra sanki herşey durmustu.kulaklarımda sesler,hadi uyan uyan artıkkk!!solunumuna bakın !!dilini cıkarabilir misin cıkar bakalım agzını ac!!gözümü araladım ameliyathane koridorundayım.herseyi duyuyorum ama cevap veremiyorum sürekli tekrar tekrar uyjuya dalıyorum.en son uyandım etrafa bakındım,bir hemsire gelip soruyordu sürekli iyimisin iyimsiin kendine geldin mi?bilmiyorum ne kadar zaman gecti🤷🏻♀️Uyandım acım vardı hala ama dayanılmayacak kadar değildi.sonra beni aldılar sedye ile yukarı cıkarmaya😞eşim kapıdaydı gülümsedi bana.güldüm istemsizce ama ne oldugunun farkında bile degildim.megerse tam 3 saat uyutmuslar beni.kan kaybım cok olmuş,şeker yüzünden evet şeker!!kanamam durmamış😞😞odaya cıkardılar bebegi soruyorum uyusmanın verdigi halsizlik ile.birşey demiyorlar kimse birşey demiyor🥺🥺hemsireler geldi kanama kontrolğ icin.bastırıp durdular karnıma ama daha öncekiler gibi değildi.sürekli yarım saat boyunca bastırdılar.bir cöp poşeti almıslar yatagın üstüne.ıslak mendil pecete bastırıp telaşla kosusuturuyorlar.ben acıdan kıvranıyorum hemsire özür dileye özğr dileye karnıma bastırıyor.bu acının tarifi yok!!sonra hemsire bagırdı kapıdakilere doktoru cagırın cabuk olun hemen doktoru cagırın!!ben baygın düsmüsüm,hatıtlamıyorum gerisini🤷🏻♀️Eşim anlattı bana da.kanım durmuyormus sürekli akıyormus.doktorun seslendigini duyuyorum ama agzımdan tek kelime cıkmıyor cıkartamıyorum🤷🏻♀️🤷🏻♀️Doktor diyor ki dördğncü sezeryan bunları göze almıştık değil mi canım🤷🏻♀️Ugrastılar baya en son kanı durdurdukar sanırım hensire dedi tamam durdu tamam!!gittiler sonra bes dakikada bir gelip bastırdılar karnıma tekrar.serumlar damardan verdikleri iğneler hic bitmedi.titriyordum üşüyordum battaniye istedim vermediker sıcak olmaması gwrekiyormus kanamam durmazmış.eşime diyorum montunu ver cok üşüyorum 😞😞üstüme atıyor hemsireler görmeden .çok kötüydü cok😞😞bilmiyorum saat kac olmustu üsümem titremem gecmişti.hemsire verdigimiz dil altı hapından kaynaklanıyor dedi.sonra agrılarım basladı ayaklarımdaki uyusma gecmiyordu.bebegimi sordun tekrar eşimi gönderdim.geldi geri 10 gün küvezde yatacak dedi😞😞dedim nasıl olur nasıl?ben daha kucagıma bile alamadım!!nefes alamıyormus,yogun bakıma almıslar😞😞ddiler ki ne kadar cabuk kalkıp yürürsen ozaman bebegi gösterecegiz.daha uyusmam bile tam gecmeden hemsireere beni kaldırın lütfen diye yalvardım.😞😞saat 10 du kaldırmaya geldiler.kalktım beş dakika sonra ta ikinci kata cıktım bebegimi görmek icin.herkes şaşırıyordu ama evlat işte canından bir parca.gittim strelize edip beni giydirdiler.bebegim canım kuzum evladım her tarafında hortumlar😭😭😭bagıra bagıra agladıgımı hatırlıyorum.solunum sıkıntısı diye anlatmaya basladı hemsire ama ben duymuyordum bile😭😭uzun süre tutmadılar odama gönderdiler.bütün gece gaz cıkarmakla ugrastım olmadı,sabaha karsı cıkarabildim.icimdeki hava omuzlarıma bile agrı yaptı.sabaha kadar ikinvi kattaki yogun bakım ünitesinin kapısında oturdum.aglaya aglaya bekledim.ertesi sabah doktor geldi,kan sulandırıxı agrı kesiciler falan yazmıs.kanım pıhtı yapmıs,bunları kullanmazsan cigerine atar dedi.taburcu ettiler beni😭😭bebegim orda ben burda..dördüncü cocugum evet ama kaç cocugunuz olursa olsun içinizden bir parça kopuyor sanki.aynı gün 2 bucukta bebekleri görme günüymüş tekrar gittik eşimle.yşne gördğm beş dakika bebegimi hala hortumlar agzında burnunda canım hala yanıyor😭😭lütfen ama lütfen şekerimize tansiyonunuza dikkat edin cok önemseyin.ciddiye alın lütfen.ne kadar kalacagı belli degil bebeğimin.bugün yine aradım mideden besleniyormus hala hortumla😭😭yatın görüs günümüz insallah herşey yoluna girer bir kez kucagıma alabilirim😭😭😭