Merhaba arkadaşlar. Doğum hikayemi en çokta Bilgi amaçlı paylaşmak istedim. 29 Ekim persembe gecesi saat 03.30 suyum geldi su denen olayı hep merak etmiştim nasıl diye bildiğiniz istemsizce boşalırcasına suyunuz geliyor ayakta dururken bile. Daha sonra nişan denen pembe akıntı olayını yaşadım. Sancım çok azdı o yüzden ne yapacağımı pek bilemedim. Ama doktorumu aramaya karar verdim çünkü gece de olsa doğumun ben geliyorum evim hastaneye yakın demişti. Fakat beni gece 04.00te meşgule attı. Sonra hastaneyi aradım gelmeli miyim diye onlar da gelin biz önden değerlerinize bakalım ona göre doktorunuza haber veririz dedi. Daha sonra gittiğimde hastaneye tam çamaşırımı cıkarırken yeşil akıntı ve kahve rengi küçük tortular geldi hemşire evdede mi böyle geldi diye sordu yok normal suyum geldi dedim. Sonra doktorumu aradı yanımda konuştu bebek mekonyumu yani ( bebeğin anne karnında kakasını yaptığını ) söyledi. Telefonu kapattıktan sonra doktor saat 08.00de gelecek dedi bu arada saat 04.30 falan sabaha kadar sancı çektim açılmam 6 7 cm olmustu sancı çekmek biraz kötüydü açıkçası. Bi yandan da nst çekiliyor. En sonunda hemşireye ben sezaryen olmak istiyorum dayanamıyorum dedim. Saat 08.00 gibi onlarda haber verdiler doğumhaneye ve beni 08.30 da ameliyata aldılar. Genel anestezili sezaryen en korktuğumdu ama şükürler olsun ki hiç korktuğum gibi olmadı sonrasında hemen kendime geldim. Bebeğime odakladım kendimi bu yüzden de ayağa da erken kalktım agrım oldu ilk gün ama dayanılmayacak gibi değildi iki üç günde kendimi topladım bile. Hikayemin basında Bilgi amaçlı demiştim bebeğim suan yoğun bakımda çünkü doğum sırasında kakasını yutmuş. Bunu bize ameliyat çıkışı doktor demedi bile. Bebeğim hastane de iki gün ağlayıp durdu sadece ne meme ne mama hiç bişey almadı en sonunda çocuk doktoru söyledi bize midesi tıkanmasına rağmen geçmemiş bu yüzden de yoğun bakıma alınması gerekiyor dediler. Tabi biz doktora sinirlendik sorduğumuzda ise çok bişey yoktu ağzını temizledim dedi sadece. O kadar pişmanım ki o doktora gittiğim için bebeğim onun yüzünden yoğun bakımda eğer gece bekletmeyip gelmiş olsaydı belki suan bebeğim yanımda olacaktı bugün 5.günü bu hafta içerisinde inşallah çıkaracaklar. Lütfen dikkat dikkat edin gebeliğin sonuna doğru suyunuzla birlikte yeşil akıntı ve kahverengi akıntılarınız olursa vakit kaybetmeden doğuma gidin. Kusura bakmayın çok uzun oldu belki bu paylaşımım birilerine yarar sağlar 🙏