Gzl_Anne İkili test yaptırmak gerekli mi arkadaşlar sizce sonuca göre hamilelik süreci değişmeyecek zaten yaptırıp ufak bir olumsuzluğa 9 ay kafa takmak mantıklı mı ?
Dilaraa06 Gzl_Anne dün yaptırdım bende bi sıkıntı yok dediler kötü bisey söylemediler kan sonucunu da bekliyorum insaalah o da temiz çıkar 🙏🏻
Merveerhannn Gzl_Anne önce sitrese girip bu ikili testi çok büyütmemek gerek. Ne olursa Allahtan 🙏 ben yaptırdım, nolur nolmaz bi sıkıntısı varsa aldırmayı zaten hiç düşünmedim ama yinede yaptırmak istedim. Ultrasonda sıkıntı çıkmadı, kandada bi sıkıntı çıkmadı şükürler olsun
Gigy Gzl_Anne bunun tercihi olmamalı bence ,yapılmalı diye düşünüyorum,sonuçtan ziyade bazen çok önemli şeyler öğrenip süreci ona göre yöneten doktorlar oluyor ,bu karar bize kalmamalı yaptırmalıyız bence 🎈
Gzl_Anne anneadayi33 Dilaraa06 çok şükür şok sevindim işte olumsuz bir şey söylendiği zaman ne yapılır o kötü
MeliSeliMelih Dilaraa06 radyoloji uzmanı mı baktı ? Bana doktorum radyolojiden randevu al ikili tarama için dedi perşembe gününe aldım
34_21_23 Doktora danışıcam ona göre karar verecem. Eğer test sonucu herhangi bi olumsuzlukla karşılaşıldığında önü alınabiliyorsa herhangi bi tedavi varsa yaptıracam yoksa yaptırmayı düşünmüyorum
MeliSeliMelih Gzl_Anne eğer kesin down tanısı koyulursa 20.haftaya kadar aileye aldırabilirsiniz diyorlarmış
34_21_23 Gzl_Anne zaten olumsuz birşey çıksa bile bu %100 doğru değil ihtimal üzerine konuşuyorlar. Allah ne demişse o olur biz duamızı edelim rabbim sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin 🙏🏻
Dilaraa06 MeliSeliMelih yok radyoloji değildi benim girdigim yer ultrosonografi yaziyo du devlete gidiyorum ben radyoloji için 20. Hafta da randevum var
Gigy Gzl_Anne ben detaylı ya girecegim 13.haftada 3 4 gün var işte , riskli gebeliğim var 2 kaybım var ,rahim yapım farklı benim için çok önemli mesela ,umarım güzel haberler alalim hepimiz 🙏
UmmuHamza Gzl_Anne Kendiniz de söylemişsiniz bazen olmayan şeyleri %90 lı ihtimallerle söylüyorlar ve gerçekten 9 ayınız berbat geçiyor. Yakınen şahit oldum bu duruma ablamda. 2. Gebeliğim ve doktorum ikili üçlü testleri yaptırın demiyorum çünkü içerdeki canlıya Allahtan başka kimse müdahale edemez, fakat detaylı yaptırırsanız en azından önceden önlem alabileceğimiz sıkıntıları görüyoruz demişti. Tabi ki seçim sizin 🌸
ssnnmmm Ben yaptırmadım eşimle konuşup karar verdik down sendromlu olursa ne yaparız diye ikimizde aldırmayı düşünmedik doktorumuza danıştık oda eğer aldırmayı düşünmüyorsanız sizi ve bebeği yormayalım çünkü risk varsa 3lü 4lü test ve amniyosenteze yönlendiriyorlarmış amniyosentezde bebeğe zarar verme ihtimali düşüge sebep olma ihtimali var dedi
Gigy ssnnmmm riskli benim gebeliğim ,rahim yapım farklı kayıplarımdan dolayı bu haftalarda da oluyor o zaman da olacak ,bebeğin check upu gibi bu zamanlar önemliymiş