Adaa41 Merhaba anneler. Kasım annesi olmayı beklerken son anda kızımın sabırsızlığıyla 31.10.2020’de ekim annesi oldum 😊 Haftada çatı muayenesi oldum. Çatımın dar olduğunu normal doğum yapamayacağımı söyledi doktorum. 4 kasımda sezaryen tarihi belirleyecektik. Fakat son 1 haftada vajinamda ağrı başladı. Günden güne ağrılar arttı artık yürümek bile çok zorlaştı benim için. En son cuma gecesi sancıyla karışık bu ağrılar arttı. Sancıları anlayamadım tabi düzenli değildi ve bu ağrı sancıyı bastırıyordu. Cumartesi sabahı dayanamayacağımı anlayarak annemide alıp eşimle doktora gittik. Benim doktorum nöbetçiydi. Açıklığa baktı hiç yoktu. Ertesi gün yatışını yapalım gel dedi sonra ultrasonda bakıp ağrılarımında çok olduğunu farkedince akşam 9da gel yatışını yapalım 1den sonra bişey yeme hazırlıklı gel dedi. Eve geldik kahvaltı yaparken bi sancı başladı annem kalk biraz yürü rahatlatır dedi ayağa kalkmamla suyum geldi. O an çok korktum ne yapacağımı bilemedim annem sakinleştirdi beni ve eşimi. Üzerimi değiştirdim hastaneye gidecekken tekrar suyum geldi. Hastaneye gidene kadar iki kere daha suyum geldi bu şekilde. Hastaneye gittik 2 gibi yatışım yapıldı. Fakat akşam 7de bebeği alacaklarını söylediler yemek yediğim için. Odaya girip hazırlandım tekrar suyum geldi. Fakat gelen su kaka gibiydi. Annem hemşirelere sordu normal dediler ama değilmiş. Kızım kakasını yapmış içerde. Yatırdılar nst için. 2 saate yakın nstde kaldım. En zor kısmı buydu. Yatarken o sancıları karşılamak çok ama çok zordu. Vajinamdaki ağrıdan yürümekte zor oluyordu ama o sancı kadar değildi. Damaryolu ve sondayı hiç düşünmeyin kesinlikle zor bi yanı yok. Saat 6ya gelirken ameliyathaneye götürmek için geldiler. Spinal istiyordum fakat herşey o kadar ani oldu ki genel anestesi oldu. O an biran önce o sancıdan kurtulmak istiyordum çünkü 1 dk bile dayanacak halim kalmamıştı. ( tabiki dayanılmayacak gibi değildi ağrılar ama ben sezaryen olacağımı bildiğim için o kadar acı çekmek zor geliyordu 😄 ) Uyandığımda her şey bitmişti tabi. Odaya geldim fakat bebeğimi 2 saat sonra getirdiler. İçerde kakasını yaptığı için kontrolleri uzun sürmüş. Çok şükür kalp atışlarında bi sıkıntısı olmamış o yüzden yoğun bakımda yatırmadılar. O geldiği zaman her şey geçti. Kucağıma ilk aldım gözlerini açıp bana baktı sonra uzun süre hiç açmadı gözlerini 🥰 uzun uzun sarıldım kokladım. Bu duygunun tarifi asla yok. Vajina ağrısından sezaryen acısı ağrısı hissetmedim hiç. O ağrı daha yeni hafiflemeye başladı. Hala yürümekte zorlanıyorum. Bu ağrı olmasa eminim bu süreci çok daha iyi atlatıcaktım çünkü karnımdan henüz bi şikayetim yok. Çok şükür her şey geçti. Biz kızımla kavuştuk Rabbim sizlere de nasip etsin hayırlısıyla inşallahh 🥰🥰
dyglsvn Adaa41 bir nevi iki doğumu da tatmışsınız😊 gecmis olsun, darisi basimiza, bebeginizle guzel ve saglikli gunler sizin olsun💕
Adaa41 dyglsvn evet öyle oldu malesef 😊 çok teşekkür ederim. Rabbim hayırlısıyla sizede nasip etsin inşallah 🥰