Rabbime binlerce kez şükür bende doğurdum. Hamileliğimin sonlarına doğru artık nasıl olacak nasıl doğacak diye düşünürken kızım hepimize sürpriz yaparak geldi. Son kontrolümden üç gün sonra doğumum gerçekleşti.Son Nst de ve ultrasonda her şey normaldi doktorumla sezaryen günü bile belirlememiştik. O rahatlıkla bende son kalan işlerimi halledip tamamen Doğuma hazırlık yapacaktım. Evimin temizlendiği gün akşam eşimle dışarı çıktık ve ben hafif hafif kasılmalar hissetmeye başladım yorgunluk vs diye düşündüm ama kasılmalar gittikçe artmaya başlamıştı bebeğimde Doğum pozisyonu almadığı için Korkmaya başlamıştık ve evimize gidip dinlenmeye karar verdik. Sancılar geçmesede hafiflemeye başladı ama dayanamayıp sabah erkenden hastaneye gittik ve nst de sancılarım sık sık ve yüzlerde çıkıyordu bir serum verip yatış önerdiler artık doğumun yakın olduğunu anlamıştım ama hafta sonu olduğu için kendi isteğimle evime geldim çünkü ultrasonumuz normaldi bebekte bir sıkıntı yoktu. Ailem farklı şehirdeydi ve haber vermemizle hemen geldiler. Gebelik takibim Çamlıca Medipol de Zeynep Elmalı tarafından yapıldı. Sabah erkenden kontrole gittim ve sancılarım daha sıklaşmıştı ve benim içinde dayanılmaz olmuştu sancım olduğu içinde geceden yemek yemeği kesmiştim her ihtimale karşı ve hemen yatışım yapıldı. Hem stres hem de tarifsiz duygular içinde sezaryen saatimi bekledim ve ameliyata alındım . Her şey çok hızlı düzenli şekilde ilerledi ve minik yavruma bebeğime 26.10.2020 de saat 14:36 da spinal anestezi ile kavuştum. Onu gördüğüm ve kokladığım anı tekrar tekrar yaşıyorum ve şükrediyorum❤️ Sonrasında odamıza alındık ve yeni hayatımıza adım attık. Öncelikle doktorumdan Allah razı olsun hamileliğimi sayesinde sakin huzurlu ve güven içinde geçirdim ilgisi ve tecrübesiyle doğumum da güzel geçti sağ sağlim kavuştuk bebeğimle❤️ Hastaneden de çok memnun kaldık Doğum sonrası bebeğimin ve benim bakımlarımız aksamadan güzel bir şekilde yapıldı.Doğumdan hemen sonra iki sürahi komposto odamızda hazırdı. İlk kalkışta hemşire çok yardımcı oldu ama benim için baya zor oldu. Ağrı kesicilerimiz düzenli bir şekilde yapıldı. Ertesİ gün akşam taburcu olduk . Bir haftalık anneyim bu kısa zamanda menmnun kaldığım şeylerden bahsedeyim
📍Hastanede ve sonrasında depend kullandım ve rahat ettim
📍Göğüs ucum çok yoktu bebeği memeye tutturmakta çok zorlandım bu sorunu lansinoh’un göğüs ucu çıkartıcısıyla çözdüm
📍Doğumdan sonra sütüm hemen gelmedi ucundan dolayı da bebeğim ememeyince iyice sertleştiler sağmam gerekti lansinoh’un elektrikli pompasından memnun kaldım
📍Göğüs ucunu rahatlatmak için lansinoh’un göğüs ucu kreminden de memnun kaldım
📍Avent göğüs Kalkanı kesinlikle tavsiye ediyorum meme ucunun kurumasını engelliyor
Aklıma gelenler bunlar , biz kızımla yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz darısı bütün doğum vakti bekleyen annelere olsun ,🌺🌺🌺