Beyzasahin42 Gamzeecanlii öncelikle teşekkür ederim. Başlarda çok ciddi semptomlar yoktu sadece ateş baş ve eklem agrım vardı. 4 gün evde karantinada kaldım. 5. Gün sabah uyandığımda öksurmekten nefes alamiyordum ve ambulansla hastaneye kaldırdılar..
Beyzasahin42 Gamzeecanlii Elbette zor bir süreçti.. hastane de toplamda doğum dahil 15 güne yakın kaldım. Zaten covidli ve hamile olduğum için sürekli kan ve idrar tahlili yapıyorlardı. Normalde 2 gün gözetim altında tutar göndeririz çok ciddi bir şey yok demişlerdi fakat öyle olmadi. Hastanede ki 2. Günümde bana ciğer geliştirici iğne vurdular 2 kere. O gün anladım doğumunun erken olacağını o zaman daha 28 haftalık gebeydim. Idrarimda protein kaçağı tesbit edilmiş. Ciğer enzimlerim yükselmiş ve gebelik zehirlenmesi başlamış. Bi gece aniden abimin bir doktor arkadasinin vesilesiyle bulunduğum şehirde ki tıp fakültesi hastanesine sevk edildim. O hastanede bulunan doktorlar durumum ciddi olunca hemen oraya gelmemi istemişler. Sabahına da sezaryen oldum zaten
elifsoylemez Beyzasahin42gecmıs olsun canım bende tam 38 haftamda covıd oldum sezeryan tarıhım bellıydı cıgerler kotu oldugu ıcın spınal oldum..dogumdan sonra tomografı cekıldı cıgerlerden 3 gun farklı bı hastanede tedavı gordum serum kan sulandırıcı ıhne antıbıyotıkler falan..doktor cıgerler hemen ıyılesmez 2aya anca ıyılesır dedı cok zor bır surectı dogum yapalı 15 gun oldu oksurugum hala devam edıyor
Gamzeecanlii Beyzasahin42 bnde 24 haftalik hamileyim yarın test vercem ama kendimi iyi hissetmiyorum . Agrilarim oksurugum artiyor. Korkuyorum hastaneye alinmaktanda. Cnku 4 yasinda bi oglum daha. Erken doğum deyince korktum acikcasi . Rabbim hayir etsin insallah 😔
Happymamatwo elifsoylemez Çok geçmiş olsun .. Ciğere indiğini nasıl anladılar . Ben de covid hastasıyım 39 haftalık gebeyim ve evde beklemedeyim . Sezeryan normal gebelerde bile zorlarken siz de hem covid hem sezeryan nasıl oldu . Sonrasında kim kaldırıyor hemşireler yardım ediyor mu malum refakatçi kabul edilmiyor.Çok çok geçmiş olsun , Rabbim yardımcımız olsun
Happymamatwo elifsoylemez bebeğiniz Doğumdan sonra size verdiler mi .pozitifken bebeği veriyorlar mı yoksa ne oluyor 😔😔
Beyzasahin42 elifsoylemez Rabbim şifa versin çok geçmiş olsun kuzum. Benim ameliyattan sonra oksurugum kalmamıştı fakat kalp çarpıntısı ve daralmam oldu 1 hafta kadar. Zaten ameliyattan 2 gün sonra da negatif çıktım elhamdülillah. Inşallah sıkıntıların tez zamanda geçer 🙏
alkilic byslkrtlc ben biliyodum 112 acil doğum başladığında yada bebekle ilgili bişey olduğunda direk burdaki pandemi hastanesi olan eğitim araştırma hastanesine götürüyor. Ayrı bi poliklinik açmışlar covid19 kliniği diye orda bakıyorlar
alkilic Happymamatwo bende 39 haftalık hamileyim ve dün test sonucum pozitif çıktı. Sizin durumunuz nasıl kaçıncı gününüzdesiniz nasıl gçiyor süreç karantina kaç gün kaldı
1993mr byslkrtlc çok teşekkür ederim çok sağolun danıştım doktoruma greyfurt c vitamini herhangi bir zararı Yok dedi c ve d vitamini hapları verdi benimde annem pozitif çıktı temaslıydım ama erken fark ettim kanımda negatif çıktı çünkü allah kimsenin başına vermesin hani derler ya düşmana bile vermesin yani o derece de
byslkrtlc 1993mr bende o şekilde ilerliyorum şuanda fakat annemle temas üzerinden 9 gün geçti bugün böyle bir burun tıkanıklığı ve burnum akıyor nezle gibiyim o kadar corona değilimdir sanıyorum ki 🙈
elifsoylemez Happymamatwo evet canım verdıler emzırdım ama benım o zor sureclerım evde gecmıstı zaten atestı eklem agrısydı onları evde atlatmıstım..dogum yaptıgmda bı oksurugum vardı bebekte bırsey yoktu cok sukur..sadece sonradan hastanede tedavı olurken emzıremedım..
Ruzgar_1405 alkilic sizin yazınızı okumuştum benzer durumdayız. Benim de dün test sonucum pozitif çıktı. 1 gün önce de eşimin. 38 haftalık gebeyim. İlki normal doğumdu bunu da normal bekliyoruz. Doktor 39 a kadar geleceğini sanmıyorum dedi ben de beklemesini istiyorum inşallah karantina süreçlerinden sonra doğar yavrum. Doktorunuzun yaklaşımı hoş olmamış. Ben de özele gidiyodum ve doğumu doktorumla yapmayı istiyorum. Ben dün sonucu haber verince önce yazdı sonra aradı baya konuştuk. Hastane pandemili hasta alamıyor o yüzden devlete yönlendiriyolarmış. Bikaç tane yanlışlıkla gelen olmuş ceza kesilmiş ve alınmış hastaneden. Bu sürede doğum olursa ambulansla devlet hastanesine gitmem gerekiyor 🤦♀️ acaba normal mi yaptırıyorlar yoksa sezeryan mı hiç bilmiyorum endişeliyim. İnşallah bebeğim bekler diyorum karantina bitene kadar. Doktorum neler yapmam gerektiğini hangi takviyeleri kullanmam gerektiğini vs. hep anlattı. Moralini yüksek tutman lazım en önemlisi o dedi. Bana ihtiyacın olduğunda arayabilirsin dedi. Kontrol gününde ara götürsünler bakılsın dedi bebeğe. Nst ni bana atabilirsin dedi. Canım doktorum çok moral verdi bana. 17 tane hastam covid senle beraber 4 ü doğum haftasında dedi.
Keskinoglu alkilic belirtileriniz nelerdi.test yaptirdiniz….bende 1 haftadır hafif grip gibiydim. Ama 3 gündür fena.haldeyim.titreme ateş terleme şuan midem bulanıyor hiç bisey canım istemiyor..36 haftalık hamileyim buarada.ama test falan yaptirmadim
[silindi] Odmla_ aynen redoxan da 8aydir bu formulu yoktu, siz de mi bekliyodunuz dedi hatta eczaci. İkinci kutuyu alayim dedim hatta veremem, anlayin beni dedi. Kuvvetli bir takviye demek ki genel olarak onerildigine gore. Cok gecmis olsun 🙌🏻
Odmla_ momsboys benim de öyle ne yazık ki artık zamana bırakmak zorundayız. Bizim için zor bir hamilelik geçecek bu açıdan umarım hepimizin çok sağlıklı bebekleri olur 🙏🏼
momsboys Odmla_ umarım sağlıklı olurlar hamileyken çok çektik doğunca akıllı uslu olurlarda yüzümüz güler inşallah🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Happymamatwo elifsoylemez Çok geçmiş olsun .Pandemi hastanesinde mi yaptınız?Yanınızda kim vardı , ilgileniyorlarmıydı😔
Karbeyaz12 2 gündür eklem ağrısı sırt boyun bel, şiddetli baş ağrısı gözlerimin üstü özellikle,iştahsızlık 23 haftalık hamileyim covid miyim sizce
[silindi] Karbeyaz12 olabilirsiniz, ihmal etmeden test yaptirmaya gidin derim. Cigerlerinize inmeden onleme baslarsiniz en azindan. Negatifseniz de iciniz rahatlar
1993mr Karbeyaz12 olma ihtimali yüksek canım dikkat et şakın geç kalma ben baş ağrısıyla yaptırdım gözlerim üstü ağrıyordu pozitif çıktı 16 haftalık hamileyim bende 2. Günüm daha allahım şifa versin herkese çok zor
mucizemm01 [silindi] aynen bakalım hayırlısı , bizdede imkansız negatif olması ama negatif cıktı iate 🤷🏻♀️
alkilic Ruzgar_1405 ne kadar güzel yapılması gereken o benim doktorum da bulunduğum ilde en iyi doktor ismi çok duyulmuş övülen işinde bi numara denilen bi doktordu ki gerçekten güzel de ilgilenmişti ta ki bugüne kadar. Bırakın aramayı ben arayınca asistanı aracılığıyla konuştum telefonu asistanından alıp benimle konuşmadı bile..