Merhabalar sevgili anneler ve anne adayları. Doğum yaparsam umut olsun diye buraya hikayemi yazacağım diye kendime söz vermiştim. Çok şükür nasip oldu. Hamileliğimin başında lekelenmelerim vardı düşük tehlikesi oluşturuyordu 10. Haftaya kadar devam etti ve ben genel olarak yattım progestan kullandım. Önce ağızdan kullandım fakat pek faydasını göremedim sonra doktorum vajinal kullanmamı söyledi ve hemen kanamalarım kesildi. 24.haftaya kadar rahat geldim fakat 24.haftada muayene sırasında rahim ağzının 10 mm düştüğünü acil serklaj olmam gerektiğini söylediler. Hemen perinatolojiyle görüşüp aynı gün ameliyata alındım. Belden uyuşturdular 20 dk süren bir işlem. Sonrasında ağrım olmadı ama 3 gün pembemsi leke geldi normalmiş. Hedef koyarak ilerlemeye başladık. Korkarak ve yatarak geçirdim. Lavabo dışında pek kalkmadım bazen evin içinde ufak yürüyüşler yaptım. Ayrıca plesentada kanama başlamıştı buda ekstra sorun oldu benim için hep korkuyla geçirdim. 38.haftaya kadar ulaştık çok şükür. Fakat son nstler doktorumun hoşuna gitmedi aynı günde defalarca giriyordum. Hareketleri zayıftı oğlumun. Son nst de artık bende çok stres olduğum için doktor alalım dedi bebeği bende kabul ettim çünkü psikolojik olarak artık taşıyamıyordum. Ve 38. Hafta da 15 ekim 16:04’de spinal sezeryanla oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Klasik olacak ama Depend kurtarıcım oldu. Kayısı suyu ve bol sıvı tükettim hemen gaz çıkardım.
Sütüm gelmedi hemen 😔mama takviyesi yaptık 1 hafta sonra sütüm gelmeye başladı. Ama emzirmekten vazgeçmedim hiç 🥰 Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu🤲🏻