MercanGndzElata Kızlar merhaba 8 haftalık hamileyim. Doktorum bazı testler yapmamı istedi.Sizler.Hamileliğinizin ilk zamanlarında hangi testleri yaptınız acaba ?
Esraumit MercanGndzElata henüz bazı testler cıkmadı 1.100 tl para istediler özele gidiyorum.sağlık ocagında yaptım bazılarını.toksoplasma kültür testlerini ve rubellayı ozel hastane yapıyor maalesef devlettede yapabilirsiniz bekler misiniz bilmiyorum.onada 550 tl odedm
Esraumit Benm dun sonuclarım cıktı 35 adet test istemişti benden rubella toksoplasma ve troidden korkuyorum
DnHazrlklar Esraumit canım başka testlerde yapmış olabilir mi o fiyat çok yüksek ben de idrar tahlili vajinal kültür tam kan tahlili troid bütün vitamin değerleri toksoplazma rubella ve bir tane daha vardı unuttum hepsine 60 tl ödemiştim bazıları bir gün sonra diğerleri 6 gün sonra çıktı 550 çok yüksek geldi acaba başka tahlilde mi istedi doktor
MercanGndzElata Esraumit doktorum bana sağlık ocağında yapıyorlar dedi. Yarın gideceğim. Bakalım hepsi yapılıyor mu
MerveTandik Esraumit sen ne testi yaptırdın kuzum ya doğum 2bin tl ben hiçbir ücret vermeden Adana Guzelyali hastanesinde toksoplazma avidite rublella testi yaptırdım ayrıca tüm sağlık ocakları 35 ayrı testi ücretsiz yapıyor
Esraumit DnHazrlklar benden ilk testleri istedi işte.ne gerekiyorsa idrardan tutun bütün kan testleri saydım 35 adet.6 tüp kan 2de idrar.sağlık ocagı idrar kültürü toksplasma ve rubellayı yapamayız dedi.istanbulun en kötü hastanesine gittim.orda da 550tl isteyince eşim yeter dolaştığımız dedi ama gittiğim hastane 1.100 tl istedi bunlar dışında da asla bişey istenmedi.gittiğim hastane özel maalesef dogum nasıl acaba bilmiyorum.muayene de cok uygun ama bu tür seyler bana cok pahalı
Esraumit Aysun2834 konuma gorede değişiyor nerde yasıyorsunhz? Benm memlekettede cok ucuz.ama en kotu hastanede 550 ye yaptım yanlışım yok yani😊 kaç hastaneye sorduk en ucuzu 50 tl dusurdu
Esraumit Aysun2834 istanbulda adım attıgımız yer boyle eşimin durumu iyi ama özel hastaneler hiç iç açıçı değil
DnHazrlklar Esraumit testler pahalı geldi canım banada evet ama sağlık olsun Doğumda hastaneden hastaneye ve doktora göre değişiyor maalesef ücretler muayene ücretide aynı şekilde Allah yardımcımız olsun
Aysun2834 Esraumit cnm İstanbul Ataşehir bölgesindeyim hastaneye görede değişiyor ama çok fazla geldi bana malum testlerimiz fazla ben özellikle araştırarak gidiyorum
Esraumit MerveTandik ilk testler iste vitamin troid önemli testlee diyorum yaa.ben istanbuldayım.benm memleketimde de cok ucuz yapılıyor.istanbulun en kotu hastanesinde rubella toksoplasmaya 500 verdm valla
Esraumit DnHazrlklar benim gittiğim hastane liv hospital Bahçeşehir.doktorumdan inanılmaz memnunum ama inşallah doğumu pahalı yapmaz.muayenesi cok ucuz 90 tl.ama hastanede bu testler cok uygun değil.ama yinede sultangazi gibi bi yerde bile iki teste 500 verdk yani.ama benim memleketimde en iyi hastane sezaryen i 1000. Tlye yapıyor😄 konuma gıre değişiyor yani
DnHazrlklar Esraumit aynen ben de Ankara’da yaşıyorum özel muayenehaneye gidiyorum ve doktorumun anlaşmalı hastaneleri 6500 tl 🙈 büyük şehirde yaşamanın sorunları uygun fiyata gittiğim yerden de asla memnun kalmamıştım değiştirmek zorunda kaldım
Esraumit Aysun2834 işte bölge ve hastane gore değişiyor benim sansım galiba😂 bi arada bağcılar medipole gittim orda da muayene 250 tl verdm kanla beraber falan 400😄
Aysun2834 Esraumit ben 120tl veriyorum muayneye ayda bir çağırıyor test yaptırıcaksam mutlaka gitmeden arayıp fiyat öğreniyorum bulunduğum bölgede hastane çok olduğu için avantajlıyım biraz
esrmhmt Ben olsam önce tüm test olayları bitene kadar devlete, tıpa, sağlık ocağına falan gidip sonra özele geçerdim. İnsan üzülüyor, bebek arabasını yatağını nasıl alıcazı geçtik ne durumlara geldik.
Aysn Kızlar nacizane bi tavsiye özellikle ilk testler için üniversite hastanesine gidin derim çünkü baya bi test istiyor doktorlar hem. Maddi açıdan hem de üni hastanelerinde bekleme olmuyor. İlk hamileligimde hepsi üni de yapıldı sabah kan verip öğleden sonra aldık hepsini bu defa özelde yaptıralım dedik parasını geçtim yok şu test 2 gün sonra yok bu 10 gün sonra çıkacak dediler bu idrar kültürü bile özelde günde çıkarken üni de hemen öğleden sonra veriyorlar