fndk_06 Hayırlı sabahlar kızlar, sizlere 7 saat önce taze anne olmuş biri olarak yazıyorum ♥. Gelelim doğum hikayeme. 32inci haftamda itibaren hamilelik şekeri sorunu başladı. Diyet ne varsa denedim olmadı sonuç olarak insülin tedavisine başlandı. Doktorum hamilelik şekeri olanlar 40.ıncı haftayı dolduramaz o gün suni sancı verilmek zorunda dedi. O haftaya kadar bir çok şey denedim. Hatta o kadar sancılarım oluyordu ki tamam bebeğim erken gelecek diyordum ama olmadı. Neyse 40+0 hastaneye yattım. O gün suni sancı verildi ama hap şekilde. Malesef fayda etmedi. Biraz hayal kırıklığı yaşadım o gün 🙄 Ertesi gün sabah 9da jel şeklinde suni sancı verildi. Jelden yaklaşık 1 saat sonra hafif sancı vurmaya başladı. Koridorları yukarı aşağı bütün hastaneyi saatlerce gezdim açılmam olsun diye. Saat öğlen 3 gibi tekrar kontrol edildim ve 3 cm açıklık vardı. Biraz az geldi bana onca sancıya rağmen. Ama bebeğimin sürekli vajinaya doğru indiğini hissediyordum. Sancı vurdukça yuruyemiyorsunuz. Birden sancılarım arttı her 1 dakikada sancı vuruyordu bu arada saat öğlen 4 oldu. Doktor baktı 4 cm olmuş. Ardından sıcak küvete yattım ve 2 saate yakın sıcak suda kaldım. Açılmam bu esnada 5-6 cm oldu saat akşam 7 civarı. Ama o saatten sonra ki sancılar dayanılmaz gibiydi. Her sancı vuruşunda resmen eşimin elini sıkıyordum kendimi ordan oraya vurasım geliyordu. 2 saate yakın böyle dayandım ve son kontrolde açılmam tam 9 cm olmuştu. Öyle şaşkındım ki beklemiyordum. Ebe beni yan çevirdi ki bebek son olarak doğum kanalına tam girsin diye sancı vurdukça ıkın dedi öylede yaptım ki çok şükür dakikasında doğum başladı. Ebe beni düz yatırdı ıkın dedi ıkındım bi daha ıkın dedi tekrar ikindim ve bebeğimin kafası çıktı ondan sonra acı biraz hafifliyor. Ondan sonra ki ıkınma da bebeğimin vücudu da çıktı çok şükür ve herseyi o an unuttum. Eşimle o kadar ağladık ki. Aşkım bu bizim mi bizim bebeğimiz mi diye kaç kere sordum hatırlamıyorum ❤️ size söylemek istediğim şeyler var. Kesinlikle doğru nefes egzersizi yapın. Her sancıyı nefes egzersiziyle karşılayın. İnanın acınız hafifliyor. Ben hiç bir ağrı kesici almadım sadece nefesimi doğru alıp verdim ki ebenin demesine göre dogumumu bu kolaylaştırdı. Öyle mutluyum ki tarifi yok bebeğim şu an yanımda. Çok şükür emzirebildim. Doğumdan sonrada bende şeker olduğu için bebeğimin şekeri ölçüldü. Çok şükür ikimizde iyiyiz 🌸 Allahım herkese kolay doğumlar nasip etsin.
sevval5481 fndk_06 canım benimde pazartesi günü suni ssncı ile doğumumu başlatıcaklar idrarda protein kaçağı yüzüne heyecan yapıyorum açılmam olmaz diye adet sancısı gibi mi burada bi kadın vardı normal doğum yaptı kendi sancısıyka bağıra bağıra her her inledi gerçekten öyle mi oluyor nasıl yani biraz doğum sürecinizden bahsedebilirmisiniz lavman ne zaman yapılıyo doğumda idrar veya bıyık tuvalet ıkımırken geliyor mu iğne yapıldığını ve dikildiğinizde acıyo mu nasıl yani
gokcek07 fndk_06 Hayırlı, uğurlu olsun, Allah analı babalı büyütsün 🙂 Darısı sağlıkla bizlere ☺️ bende 39+5 deyim kızımı bekliyoruz bakalım, Allah ım hepimize sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin ☺️ Yeni anne bizlere de dua et lütfen 🤲
Faridas fndk_06 yaaa Allah korusun🧿Inwallah bana nasib olur 🙏kolay dogum cok az kaldi bendedede🧿❤Allah tum hamilelere yardimci olsun
fndk_06 sevval5481 Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin hepinize çok dua ediyorum 🤲 Aslında başlarda evet adet sancısı gibi bir de senin acı eşiğine bağlı. Karşı odada bir kadın vardı tüm hastaneyi inletti onu öyle duyarken istemsizce korktum ağladım ama çok şükür ben dayandım acısına sonlara doğru malesef adet sancısı gibi değil sanki büyük abdestin aşırı derece de bastırıyor gibi. Bana lavman yapılmadı sordular tuvalete en son ne çıktığımı gerek duymadım. Ha bu arada suyumu da ebe doğuma yakın kendi eliyle patlattı bunu yazmayı unuttum ama hiç hissedilmiyor. Benim ufak 2 dikisim var iğneyle uyusturdular alt bölgem 5 dakika bile sürmedi. Çok şükür ayaktayım tuvaletim yaparken acımıyor. Ebe doğum sonrası bol su icilmesini önerdi. Allah hepinizin yüzüne gülsün inşallah amin ♥
fndk_06 gokcek07 etmez miyim o kadar ediyorum ki Rabbim yavrumu bana mübarek cuma günü nasip etti. Rabbim sizlere de doğumda kolaylık versin inşallah yani başınızdan meleklerini eksik etmesin 💕 bir avazda kurtulun inşallah ❤️
Bellaaa fndk_06 kac kiloydunuz başlarken ve kaç kilo aldınız? Anneli babali büyüsün mutlulukla bebisiniz bu arada. 🎈♥️Bir de sıcak su ve müvet hastanede var miydi ? Özel hastane miydi ?
fndk_06 Bellaaa 81 kilo ile hamile kaldım 85 ile doğum yaptım. Ben yurt dışında yaşıyorum burda özel hastane yok ek ücret felan vermeden kalıyorsunuz sigorta herseyinizi karşılıyor sıcak su küvet Pilates topu doğumu kolaylaştırıcak ne varsa hepsi mevcut
Derya2634 Bende de gebelik şekeri çıktı diyet yapmaya çalışıyorum inşallah sizinki gibi bizde de sonuç güzel olur.Bebeğiniz kaç kilo doğdu şeker de bebek iri olabiliyormuş? Gözünüz aydın hayırlı olsun sağlıkla büyütün ☺️
fndk_06 Derya2634 bebeğim 3780 gr. doğdu evet beni de çok korkuttular iri bebek olabilir felan diye ama hiç iri değil doktorlar çok memnun Allah’a şükür korkmayın sakın yediklerinize ictiklerinize dikkat edin içinizi ferah tutun 🌸
sevara fndk_06 Hayırlı evlat olsun anneli babalı büyüsün inşaAllah. Bizde sağlıklı kucağımıza alalım. Benimde şeker çıkmıştı 2buçuk aydır diyet yapıyorum bende.Doğumdan sonra şekerin düşdü mü? Diyet yapıyormusun yoksa hala? Bebeğinde çıkmadı dımı şeker?
fndk_06 sevara evet şekerim şimdi düzenli sabah açlık şekerine bakıldı iyi çıktı yemekten sonra bakıldı iyi çıktı bebeğe de 3 kere baktılar değerleri süper çıktı Allah’a çok şükür. Şeker için gittiğim doktora doğumdan 6-12 hafta sonra tekrar gitmem gerektiği söylenmişti test yapıcaklar tekrar şeker kalıcı mı yoksa sadece hamilelikte mi kaldı diye
fndk_06 Fatmanurkor94 9 cm açılmam var doktor bana yan dön son 1 cm var bebek daha rahat kaysın dedi o an 1 kere ıkındım sonra tekrar düz yattım. Ama doğumun farklı şekilleri var illa çatalda dogurmuyorsunuz çömelerek doğum yapanlar bile var hangisi sizin için daha kolaysa 🌸