Annelikkk Msd26 34 haftalık doğum yaptim bebegimin durumu normal di ama Kuweze alındı biraz hırlama wardi ertesi gün bebegimin akciğeri sönme yapti tüpe bağladılar we entube edildi sorum su bu süreç kaç gün dewam eder ne kadar sürede toparlar bu durum neden olur
Msd26 Annelikkk 28 ve 36 hafta arası bebişlerin akcigerinde sönmesini önlemek için surfaktan diye bi madde üretilir. Erken dogumlarda bubyğzden ciğer geliştirici vurulur bu madde hızlı üretilsin diye. Prematüre bebeklerde sık görülür akciğer tam bu maddeyi üretemediği için doktor bebeği entübe ederek bu maddeyi dısardan verir. Muhtemelen sizin bebeişinizede vermişlerdir. Eger sadece buna bağlı caıkıntıya girip cihaza bagladılarsa cok uzun süre kalmayabilir.
Annelikkk Msd26 Ewet sadece akciger sönmesi için entube edildi o yüzden cihaza bağlandı yani bu süreçte bebegim iyi olur demi 2 gündür ağlamaktan gözümde yaş kalmadı bebegim için korkuyorm
Msd26 Annelikkk tıpta komplikasyon dediğimiz seyler olma ihtimali herzaöan vardır. İstenmeyen durumlar yani ama bu sadece sizin değil tüm bebişler için geçerlidir dediğim gibi herhangi başka birseyi yoksa hızlı toparlar haftası küçük değil çünkü. Suan sizin yapmanız gereken kendinizi toplamanız cünkü sizi bekleyen bi minnak var hazırlık yapın okuyun araştırın kendinizi üzmeyin. yaşadığı durum olağan bi durum çünkü
Annelikkk Msd26 hayır çok şükür başka sorunu yok yawrumun sadece şuan entube we tüpe bağlı bugün kalp ekosu çekilmiş çok şükür herşey yolunda sadece tüp ten çıkmasını bekliycez kilo alımı da başlamış 15 ml weriyolar şuan inşallah yawrumu rabbm bana bagslar sizede çok teşekkür ederim bilgilendrdignz icin
Hayalhira Msd26 merhaba benm 36 haftada olucak nasipse doğumum ciğer geliştirici yapılıcak kilosu vs herşeyi yerinde çok şükür küvezde kalırmı?
Msd26 Hayalhira kalıt veya kalmaz diye kimse birsey diyemez kims. bebeğe baglı birazda haftası iyi ama solunumuyla ilgili azcık bile sıkıntı olsa alabilirler ama küveze girse bile uzun süre kalmaz
bilgs15 Msd26 benimde suyum azaldığı için 35. Haftada doğum planlanıyor , bebeğimin boyu 42 cm kilosu 1800 34 hafta, ciğer geliştirici 2 doz yapıldı , tahmini ne kadar kuvez de kalır ? Bir de bilginiz var mı bilmiyorum ama benim doğum şeklim ne olur ?
Parsss Hayalhira merhaba doğumunuz nasıl gectı acaba sıkıntı oldumu bende plesenta rahımı kapatıyor 36 haftalıgım 37 de sezeryan olcam etrafımda kımse yok bu süreçten gecen soramıyorum
Msd26 bilgs15 açılmanız vs yoksa bebekte strese girmesin diye sezeryan olabilirsiniz. Ama bu kadın doğumlunuzun verecegi karar. 35 hafta iyi bi hafta beslenmesinde ve solunumda sıkıntı olmasa kalmayadabilir. Bazen güçsüz kalıyorlar kilo alıp beslenene kadar da kalabilir o süreyi tabiki kimse bilemez ama 2 hafta civarı toplar başka bi sıkıntısı olmazsa 🙏
Annelikkk Msd26 merhabalar tekrar ben kusura bakmayin aze bsey sormak istiyoruum tekrar bebegim şükür makinadan cıktı şuan fanus da bu 2. Gunu emzirme ne.zaman okur çünkü sütüm azalışı çok üzgünüm o yuzdrn😕
Msd26 Annelikkk kendi beslenebilmesi için mutlaka oksijen desteğinin bitmesi lazım cihazdan ayrılması cok güzel bi gelişme tahminimce kısa süredede oksijeni azaltarak keserler. Sonrasında az az besleyerek oksijen ihtiyacı olup olmama durumuna göre size haber verirler
Asya_2402 Msd26 merhaba post çok eski ama yine de yazıp şansımı denemek istedim.35. haftanın başında doğum yaptım.Bebeğime 31. Ve 34. haftada 2 şer doz ciğer geliştirici celestone iğne yapılmıştı.Buna rağmen 4 gündür küvezde.Ciğerler gelişmemiş.2450 gr dünyaya geldi.Hala solunum desteği alıyor makine ile.Doktorum da beklemiyordu küveze girmesini,haftası da çok kötü sayılmaz.Ortalama ne zaman çıkar acaba,kimse net bilgi veremiyor biliyorum yine de sormak istedim.Ayrıca bu kadar iğneye rağmen neden ciğerleri gelişmemiş olabilir ?
Msd26 Asya_2402 birçok şey etkileyebilir solunumu doğmadan zaten kimse bilemez ama haftanız güzel sadece bu bi sürec cihaz derken agzından direk cihaza mı bağlı yoksa basıncla destekleniyor mu bilmem ama birden olmaz yavas yavas bebeğinizin tolere etmesine göre cihazdan ayrılır oksijen desteği yavas yavas kesilir sadece birden olmayacagını bilin ama bunlar olabilecek şeyler kendinizi üzmeden takipte kalın🙏
Ayde54- Tubaa00 rop muayenesi cok zor geciyor diyolar . Nasildi . Benimde bebegim olacak. Cok agladi mi .