busbus1234 merhaba. Ben de PKO’luyum. Şu an normal yolla ikinci çocuğuma hamileyim, Allah nasip ederse bu pazartesi kucağıma alacağım. İki gebeliğim de kendiliğinden oldu çok şükür.
Senelerdir PKO ile yaşayan biri olarak sana şu tavsiyelerde bulunabilirim; asla kilolu olma, ben gebeliklerim haricinde hiçbir zaman 63-65 kilonun üstünde olmadım hep 50lerde gezdirirdim kilomu. Bi ay 2-3 kilo bile alsam o ay adetim 1 hafta geç geliverirdi. O yüzden yumurtlama için kilo, en ve tek gerekli şey. Beslenme düzeninden karbonhidratı çıkarman lazım, et-yumurta-taze yoğurt tarzı sağlıklı beslenmen lazım, paketli hiçbir gıdayı tüketmemelisin, bunu diyet gibi düşünme, senin yaşam tarzın haline gelmeli, bebek için de değil sadece bu rahatsızlığa sahip olan bizler böyle yaşamak zorundayız. Günde 1 saat yürüyüş yapmaya çalış. Ben hep böyle yaşardım. Hiç ilaç takviyesi vs almadım. Gittiğim doktorlar “bana senin durumun iyi, kendiliğinden gebe kalabilirsin“ derdi hep. İlk bebeğime korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra, ikinci çocuğuma ilk bebeğim 14 aylıkken hamile kaldım. Sadece kilo ve yaşantı kontrolüyle. Kolaylıklar diliyorum, Allah en hayırlı zamanda bebek versin İnşallah🥰