SmeyyeGl Merhaba herkesten farklı bişey duyuyorum bi çocuk doğunca veriliyormuş bi süt parası varmış 6 ay maaş gibi alanda varmış bilgisi olan varmı acaba ya ben çalışmıyorum eşim sigortalı çalışıyor
Melikefurkan SmeyyeGl Benimde eşim çalışıyor ben ev hanimiyim geçmişde sigortam falan yok acaba bende faydalanabilir miyim süt parasından.
SmeyyeGl Melikefurkan çocuk doğduktan sonra sosyal hizmetlere çocuğunkimliğiyle birlikte gidince 150 tl veriyolarmış
ozlmerol Doğum ğarası alabilmek için doğumun olduğu zamandan itibaren 1 yıl iöinde belli bi sigorta prim gününün olması gerekiyor diye biliyorum canım. Belki süt parası yardımından faydalanabilirsin ama bi araştır derim
bsraykut Alo 170i arayip detaylı bilgi alabilirsiniz eğer son üç ayda aktif 90 günlük sigortanız varsa Devletin size tanıdığı 4 aylık doğum izninde maaşinizin brüt ücretini alabiliyorsunuz ister parça parça ister 4 aylık toplu sonrasında süt iznini doğum izniyle birlestirirseniz toplam iki aya denk geliyor yine aynı hesaplama ile toplam 6 ay para aliyorsunuz ve doğum yaptığınız ay tutarı net bilmiyorum 400 küsür diye okuyorum hep çocuk sayısına göre degisiyormus çünkü doğum parasini alabiluyorsunuz ama eşi üzerinden sigortalı olanlar nasıl olur hiç bilemiyorum
beatrice [bilinmeyen] memurların statüsü ssk ve bağkur gibi değil, süt parasından faydalanamazsınız, ancak doğum yardımı için aile ve sosyal politikalar bakanlığının bulunduğunuz şehirdeki müdürlüğüne müracaat etmeniz gerekiyor