Merhaba hanımlar öncelikle hikayemi aynı durumda olan kişiler varsa birazcık rahatlatmak için yazıyorum. Dogum hikayem gayet pozitif. 26.10.202 tarihinde pendik medipol hastanesinde dogum yaptim. Suyum fazlaydi ve bebege giden kan akisinda yavaslama vardi bebegin gelisimi once 1 hafta daha sonra 2 hafta daha sonra 3 4 hafta gerilemeye baslayinca doktorum 38.haftada doguma alacagini belirtti muayne ettiginde rahimin incelmeye basladigini catimin cok musait oldugunu normal dogum yapmak isteyip istemedigimi sordu. Sancim olmadigi icin suni verecegini ancak bebekte bir sknti olursa sezeryana da donebilecegini soyledi kabul ettim cunku normal dogum istiyordum.Hatta epidural bile istemiyorum dogum sancilarini sonuna kadar cekmek istiyorum diyordum.
26 ekim sabahi saat 6 da hastanedeydik yanimda annem ve esim vardi beni dogumhane katinda sanci odasina aldilar annem ve esimi de yanima aldilar. oncelikle damar yolu vs acildi tansiyon olcumu yapildi ve suni sanci serumu takildi cok dusuk dozda acildi.Bu islemler yapilip sanci takilana kadar tabi saat 7 falan oldu arada hemsireler gelip dozu artirdi ama ben hic sanci hissetmiyordum. Gulup egleniyorduk hatta uyumaya calisiyordum falan saat 11 e kadar bu sekilde devam etti arada ebe muayne etti 2 cm acilmayla hastaneye gitmistim acilmam 4 cm olmustu daha sonra 11 de doktor muayne ettiginde acilman 5 cm catin cok musait bebek kanala cok guzel yerlesmis sakin sezeryana donucem deme hayatta yapmam normal doguracaksin dedi doktorum ve konusurken suyumu patlatti sakin vazgecme hersey com guzel ilerliyor dedi. Ve sancilar o zaman basladi anladim. Adet sancisinin siddetli haliydi aliskin oldugum bir sanciydi aslinda ama uzun suredir hissetmemistim. Sanci geldikce pilates topunda zipladim annem ve esim belimden masaj yapti cok suyum geldi suyum geldiginde sancilar daha siddrtli vurdu 3 dakikada bir 60 saniyelik bir sanciydi derin nefes alip yonetmeye calistim ama cok basarili olamadim. Ama hic aglamadim ve bagirmadim esim ve annem surekli gelip gidip masallah sana kizim cok dayaniklisin helal olsun cok guclu bi anne olacaksin falan diye guc verdiler. Saat 13 gibi artik dayanamiyorum epidural istiyorum dedim. Doktora soyledik muayne edecegini soyledi o sirada bir ebe geldi aciklik 7 cm dedi doktorla konustugunu ve acilmayi hizlandiracak bir igme yapacagini ayni zamanda agri hafifletici bir igne oldugunu soyledi ve seruma bir igne karistirdi 3 dakika gecmeden doktorum geldi muayne etti ve ebeye size kim igne vurun dedi ne 7 cmi tam aciklik ikindirin yatakta dogumhaneye alin diye kizdi ikinma hissimin oldugunu ebeye soylemistim ayaga kalkamiyordum ikinmam geliyordu. Daha sonra farkli bir ebe geldi benimle asil ilgilenen ebeydi ve doguma en cok onun girmesini istemistim oylede oldu beni 2 kere yatakta ikindirdi bebegin basinin geldigini soyledi ve dogumhaneye aldi.Dogum hanede doktorum geldi nefesini tut ikin bebegin basi gozukuyor dedi 2 3 ikinmada bebegim geldi. saat tam 13.24 tu . O kadar guzeldi ki o an ayni acilari o an icin tekrar yasamaya ragziyim. hemen kizimi aldilar 2,5 kilo dogdu ve dogar dogmaz doktorun makasini tutmus doktor sok oldu.d ve gobek kordonu cok kisaymis kisa olmasina ragmen cok kisa surede asagiya indi guclu kizim annesine cok aci cektirmedi. 1 gece hastanede kaldik ve evimize geldik suan kizimla cok mutluyuz birbirimize alistik sormak istediginiz var ise sorabilirsiniz uzun oldu biraz her detayi anlatmak istedim. kusura bakmayin daha anlatabilecegim o kadar cok an var ki yalniz benim gibi suyu fazla olan bebege giden kan akisi yavas olan varsa hic korkmasin bebeginizi takio edip hastane kontrollerinizi hic aksaymayin doktorunuza guvenin yada guvendiginiz doktora gidin bu cok onemli.