Oglakdorukcum ben 22. Hafta basi detayli icin gittigimde kendi doktorum da gelecekmis muayeneye. 24. Haftada baslayan pandemi izni icin raporu soracagim ona. O gun mu yazacak yoksa 24’te mi gidip alalim diye. Eger onu erkenden o gunun tarihine yazip veriyorsa, 32’deki dogum izni icin de o doneme en yakin tarihli muayenede raporu yazip verir diye dusundum. Bakalim. Ayni sekilde ters bisey olursa diye cok korkuyorum. Calismayan anneler bu tip konularda cok isyan ediyor ama bizim hem calisip hem cocukla ilgilenmek gibi kaygilarimiz varken boyle desteklere de cok cok ihtiyacimiz var, acikcasi ben sozlesmeli memurum, ucretsiz izin hakki 6aydan 2 yila cikti bu sene basinda ki anca oyle hamilelik dusunebilir oldum. Yoksa cok zor, annem benim yanimda cok sukur ama kanser tedavisi goren kardesim varkn ona guvenemem, ki zaten guvenmemeliyim ben doguruyorum, e kvalidemin yasi bakmaya musait degil. Bu sekilde haklar saglamasalar nasil hamileligi rahatca dusunebilelim. Maddi kismi da oyle, bu destekler oldukca ucretsiz izin suremi de uzun hesaplayabilirim, duruma gore hareket edebilir ya da ilerisi icin ikinci cocugu vs dusunebilirim gibi gibi. Bi de su hakkimiza hukukumuza iliskin bilgileri guzelce ogrenebilecegimiz bu duruma ozel websiteleri falan olustursalar da arada bahsettiginiz gibi hakki kaciranlar olmaz, panik olmayiz 🙌🏻