Merhabalar herkesin kendine özel olduğu oğlumun dünyaya geldiği nacizane doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim biraz uzun olacak arkadaşlar şimdiden iyi okumalar.
39+3 de hala yola çıkmayan oğlumu görmek için kontrol yollarına düştük son 3 kontrolümüz de azalmaya başlayan suyumuz bu kontrolde daha da azalmıştı ve normal doğum bekliyorduk. Doktorum ertesi gün tekrar görücem deyince suyum biter fark edemezsen diye sürekli tereddütte olan kalbim de aklım da karıştı ve normali beklememe kararı aldık. Doktorum şimdi git o zaman 4 giib hastanede buluşalım beklemeden bugün gelsin dedi. Özel hastanede doğum yapacağım için doğumdan 2 3 gün önce covid 19 testini yaptırmak gerekiyordu ve biz yaptırmamıştık refakatçi olarak da eşim olacaktı yanımda. Koştur koştur test yaptırmaya gittik sürüntü testi verdik ordan evimize geldik son hazırlıklarımızı yapıp hastane için yola çıktık ama hala test sonucumuz çıkmamıştı. Doktorumuz siz geçin işlemleri yaptırın ben sonucu öğrenicem dedi. Yatış yapıldı odamıza çıktık üzerimi değiştirip nst ye bağlayacaklardı doktorum geldi ve eşime senin testin pozitif burda durmaman gerekiyor deyip hastanenin dışına çıkardılar. Başka birisi gelsin dediler ama kimsemiz yok bulunduğumuz ilde aileler ertesi gün akşama gelecekti önceden bizden haber bekliyorlardı. O odada tek başıma kalıp nst ye bağlandığım anı asla unutamayacağım galiba eşim hastane kapısının önünde ben o odada yalnız başıma içimden artık dua ediyorum inşallah bende pozitif çıkarım da ayırmazlar yanıma alırlar diye. Sonrasında sonucum çıkmadan pozitif kabuk edip sezeryana almaya karar verdiler çok şükür bir şekilde çözüm bulundu diğer hastalardan ayrı bir kata alınıp eşimi yanıma verdiler. Sonrası ise su misali Spinal Sezeryandan korkan arkadaşlar hiç korkulacak birşey yok iğne sinek ısırığı gibi uyuşma gerçekleştiren sonra da sondayı taktılar ve aradan 5 dk geçti geçmedi minik mucizem bana merhaba dedi öyle güzel öyle tatlıydı ki gözlerini dikmiş yarı açık yarı kapalı bana bakıyordu sonrasında bebeğim temizlendi dikişlerim atıldı oğlum benden önce babasının yanına çıktı ve buluştular sonrasında bende odaya çıkarıldım ilk sorum ne zaman ayağa kalkabilirim oldu ve yaklaşık 3 4 saat sonra ayağa kalkıp yürümeye başladım. Bana ihtiyacı olan bir bebeğim başetmemiz gereken bir hastalık vardı ortada. Sonra benim sonucum negatif çıktı aylardır kendimizi koruyorduk çok dikkat ediyorduk son dk böyle bir sonuç çıkması gerçekten çok sarstı. Çocuk doktoru eşimin çift maske, sürekli elleri yıkayarak ve gerekli olursa eldiven ile bebeğe dokunabileceğini söyledi. Sonrasında ertesi gün en hızlı şekilde hastaneden çıkışımız yapıldı yaklaşık 18 saat içinde doğumumu yapıp evimize geldik. Ağrılarım ile birlikte o gün anneliğin gücüne dayanarak bebeğime de eşimede bakmaya başladım. Tecrübesizlik yalnızlık çok kötü ilk bebeğimiz bu arada ilk 3 gün baya zor geçti ama sonrası çok şükür daha da kolay geçti ve her işimi kendim yapabiliyorum şu an 9 günlük oldu canımın içi. Eve çıktıktan sonra da stres gerginlik vs derken bebeğimi emziremedim göğüslerim taş gibi oldu manuel sağma makinası vardı onu kullanamadım daha da gerildim ve mama vermek zorunda kaldım. Ertesi gün sağmayı başardım ve biberon ile besledim iki gün sonrasında çok şükür bebeğim emmeye başladı. Mama verme diyenlere biberonla alıştırma diyenlere kulağınızı tıkayın yavrunuz aç kalmasın öncelik onun karnının doyup annenin sakin huzurlu olması ki sizin ruh halinizi anlıyorlar hissediyorlar. Panik yapmamaya çalışın mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalışın. Eşim hastalığı hafif atlatıyor çok şükür mecbur kalmadıkça bize yaklaşmadı yarın eşimin karantinası bitiyor ve en azından bebeğimizle biraz daha rahat ilgilenip rahatlatacak beni. Hikayemi okuyan herkese tavsiyem korkmayın Allah bir şekilde gücünü veriyor eşim pozitif çıkmasa idi daha da kolay atlatırdım bugünleri ama yaşayacağımız varmış. Allah bugünlerimizi aratmasın daha ağır imtihan vermesin inşallah. Kendinize güvenin o minik mucize size güç kuvvet enerji herşeyi veriyor yeterki siz yaparım başarırım deyin. Tavsiye olarak da elinizin altında ihtiyaç duyabileceğiniz herşey olsun bu dönemde zamanın size ne getireceği belli olmuyor benşm için süt sağma makinesi kafamda gereksiz gibiydi, biberon gerekirse alırım demeyip elimde bulunsun diye düşünüp almıştım ve şu an kurtarıcım oldular. İyi ki almışım yoksa eşim çıkamıyor kendim çıkamıyorum evden birilerinden isteyip getirtene kadar dhaa da stres olacaktım. Birde mutlaka depend alın resmen hayatımı kurtardı o an o durumda eşim bile ne kadar iyiymiş bu dedi düşünün artık.🤣 Herkes evladını sağlıcakla kucağına alsın sağlıkla büyütsün. Hikayemizi okuduğunuz içinde teşekkür ederiz. ❤️