26 Ekim sabahına gün almıstım. Bir problem yoktu son kontrolümde. Saat 7:30 da burda olun dendi. Gittim sıradan bir gebe alalım dediler bu arada devlet hastanesinde ucret farkiyla perinatoloji takipliyim. Kalp kapakcigimda problem oldugu icin riskli gebelik takibi uygun geldi bana. Neyse beni iceri aldilar nst ultrason falan. Sonra islem oncesi antibiyotik almam
gerekiyodu kalp kapakcigimda ki sorundan kaynakli. Bana geldiler ve dediler ki seni komple uyutacagiz! 😳 dedim ki emin misiniz spinal konustuk biz bir problem yok dedi kardiyoloji hekimim ha oyle mi dur bide ben sorayim dedi. Hemen konustu tamamm spinal yapiyoruz dedi o sirada ameliyathanede bekledim ama inanilmaz korkunc bir bekleyisti iyice gerildim zaten. Doktor geldi bana igneyi yapacaklar belimden deniyor deniyor olmuyor 8 kere denedi ama eli hafifti cok sukur stres olmasin doktor genele cevirmesin diye ben iyiyim bida deneyin dedim surekli. Sonra burda spinalin tutmama ihtimali gibi bi baslik gormustum aklima o geldi onu sordum islem olmamissa eger uyusmamis ise anlarsiniz baslamazsiniz dmi dedim. Onlarda bu anestezi isi boyle kolay degil spinalin tutmamasi 100 kisiden bir kisiye denk gelir oda hissetmeden cok bisey yontem hemen degistirilirdi. Neyse doktorum geldi basliyoruz annesi dedi halbuysaki coktan baslamislar ben farkinda degilmisim iki dk sonra yavrumun aglamasini duydum hemen yanima getirdiler masallah pamuk
gibiydi. Neyse sonra ciktik odaya gectim ilk gun uyusuklugum gecer gecmez hemsireye dedim ben kalkcam yuruyecegim. Cunku bu is yuruyerek geciyor evet aciyor ama savasmaniz lazim cunku sizi bekleyen kucuk bir beden var. Canim acidi ama kalktim bol bol yurudum emzirdim yurudum su ictim
bol bol gaz cikartmak kati gidaya gecmek icin cok cabaladim. İlk gun ne kadarda yurusem cok gaz cikartamadim. İkinci gun eylul ozturk instagram fenomeninin tanittigi gaz damlasi aklima geldi ondan almistim hemen ikinci gun onu denedim ilk mudahelesiz cikarayim demistim ama olmadi onu ictim bir saat sonra gaz cikarttim. İkinci gun kalmak istemedim iyiydim her isimi kendim yapiyodum artik bebek takibi icin cikartmak istemediler ucuncu gun sabahi ciktim. Doktor bile masallah annesi bu kadar cabuk toplarlanani gormedim dedi. Kendinizi asla birakmayin sezaryen diye uzulmeyin valla ben cok rahattim ilk gun agri cektim ama normal dogumda bile dikis agrisi olabiliyor. Hic korkmadan ameliyathanenin kapisina gidebilirsiniz