Merhaba kızlar öncelikle ilk hamileliğim malesef boş gebelik olarak sonlandirmistik. Neyse ki 6 ay sonra tekrar hamile kaldım kocam test yap hamilesin demesiyle öğrendik. Hamileliğim biraz zor geçti 20. Haftaya kadar her gece 2 3 kez kustum 27. Haftanın son günlerinde tuvalete gittiğimde peçeteyle kan geldi doktoruma gittim kendi doktorum yoktu başka doktor baktı ve ebenin alttan açıklığına bakmasını istedi ben kabul etmedim eğer aciklik yoksa doğum başlar dedikleri için yaptırmak istemedim. 28. Haftada kontrolüm vardı doktoruma anlattım oda vajinal ultrasonla baktı ve 28mm rahim kısalığı varmış ama idrarda enfeksiyon olduğu için gelmiş kan ama doktorum her ihtimale karşı progestan vajinadan her gece kullanmamı ve pruloton igne her hafta kullanmamı 4 doz ciğer geliştirici 32. Hafta 4 doz bulunacaksın dedi gezinme evde dinlen dışarı çıkma dedi ve ben açıkçası kısa mesafeli yerlere gittim geldim şükür sorun olmadı bebegim dönmediği için 38+4 iken gün aldık ve 20 ekimde spinal sezeryan oldum bebegim ultrasonda 2800 kilosuydu 2660 doğdu şükür sağlığı gayet iyi çok inat bir bebek ameliyattan çok korkuyordum ama o kadar iyi bir ameliyat ekibine denk geldim ki doktorumda çok iyiydi bu yüzden ameliyattan korkmadım hiç ama yürüme benim çok zorlu geçti 1 hafta oldu hala yataktan tek kalkamıyorum kocam yardım ediyor tabii bünye meselesi kızlar herkesin aynı olmuyor. Meme reddi yapıyor inatçı oğlum mama veriyorum mecburen ama doyuyor çok şükür. Depend çok işime yaradı hala kullanıyorum. Gazimi hemen ameliyattan sonra attım. Sondanın çıkışından çok korkardım korktuğuna değmezmiş 🙊 uzun oldu kızlar kusura bakmayın hepinize bekleyen herkese hayırlı doğumlar ☺☺🙏🏻