Görenler hatırlıyordur dün yarın doğumum olacak diye paylaşmıştım. Bugün çok şükür sağlıkla geldi kandil şekeri oğluşum. Spinal sezaryenle yaptım doğumumu. Korktuğum hiçbir şey olmadı. Çekiştirmelerin çok zorladığını söyleyenler vardı, acı dışında her şeyi hissettiklerini söyleyenler vs vardı. İnanın çok güzel çok rahat bir doğum şekli. Dokunmaları biliyorsunuz ama kesinlikle öyle aşırı bir baskı vs değil. Hiç rahatsız edici değil. 8.40 gibi filan girdim 8.56 da doğmuştu. Bu kadar hızlıydı. Bir ara iğne yapacağız 10 15 dk uyuycaksın dediler. Zorlayıcı bir kısım var bulantı titreme yaşayabilirsin dediler. Ben uyumak istemediğimi söyledim ve hiç bir problem de olmadı yani nerede zorlanacaktım anlamadım bile. Tek zor kısım anesteziydi benim için. O da benle alakalı bir durum. Birkaç defa uğraştılar girmedi iğne omurlarım kireçliymiş o yüzden. Sonra daha ince bir iğneyle denediler o zaman oldu, ben genel istemiyorum nolur genele dönmeyelim diye yalvardım anestezi uzmanı da dinledi elinden geleni yaptı genele çevirmedi. O sırada tansiyonum 8/4 e düştü (genele çevirecekler uyuşamayacağım stresinden oldu) ama iğneyle hemen düzelttiler. Anestezi iğnesi kesinlikle can acıtacak bir şey değil normal kan alınmasından çok daha küçük bir acı. İlacı verdiklerinde de hiçbir şey anlamıyorsunuz hemen yatırıp işleme başlıyorlar. Zaten bebek doğduktan sonra ona bakmaktan onu düşünmekten her şey silinip gidiyor aklınızda başka hiçbir şey kalmıyor. Benim ultrasonda 2350 gr görünen oğlum 2515 doğdu şükürler olsun beklediğimizden iyi oldu kilosu. Anestezi sırasındaki stresten dolayı ameliyatın son dakikalarında titreme başladı kollarım çok titredi, sinirlerin boşaldı normal dediler. 1 saat içinde filan geçti o da. Ben odaya gitmeden bebek odada olur demişlerdi beni dikerlerken, gittiğimde bebeğimi odada göremeyince paniğe kapıldım çok ağladım bir şey oldu bana söylemiyorsunuz diye. Bir şey yokmuş sadece solunumu biraz hızlı diye oksijen takviyesi yapmışlar biraz sonra getirdiler. Aldım kucağıma yumuşacık bembeyaz dünyalar güzeliydi. Bebek hemşiresi gelip emzirtti. Gazını cıkardı hemen uyudu. Çok sakin sürekli uyuyor. Ameliyattan çıktıktan sonra 1 2 içinde his gelmeye başlıyor. O sıra biraz ağrılı oluyor. Kasıklarım belim ağrıdı ama adet sancısına benzer bir şey o da ağrı kesicilerle baş edilebilecek bir ağrı. Henüz ayağa kalkmadım. 5 5 bucuk gibi yürütürüz dediler. Çok mutluyum göğsümde uyuyor, yüzüne baktıkça içimden bir şeyler kopuyor kucağımdayken bile özlüyorum. cennette gibiyim şu an. Hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum 😍